НОВИНИ

10 души пострадаха при силна буря в Истанбул снощи

10 души пострадаха при силна буря в Истанбул, във вчерашните вечерни часове. Двама от ранените са в тежко състояние. Бурята вилня 20 минути в мегаполиса и наводни улици, предизвика пожари, събори дървета, обърна автомобили, повреди покриви и спря движението.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:37, 28.07.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
души пострадаха силна буря истанбул снощи

За втори път този месец Истанбул беше залят от порой. 40 литра дъжд паднаха на квадратен метър. По време на бурята бяха регистрирани 372 светкавици и гръмотевици. Само през първите пет минути, властите са получили 250 сигнала за наводнения.Транспортът в европейската част на мегаполиса беше парализиран. На места падна и градушка, което усложни ситуацията в града.

Един човек пострада при падането на строителен кран на гара на азиатския бряг, други двама са ранени при срутване на стена в гробищен парк в община Шишли. Летище Ататюрк за кратко спря да работи. Самолет беше принуден да кацне аварийно заради повреден от градушката нос.

6 388 души участват в отстраняването на щетите. Мобилизирани са 1194 коли и 417 моторни помпи. Движението е възстановено. Пороят е втори в Истанбул в рамките на 10 дни. На 18 юли буря причини наводнения и материални щети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия се обяви против санкциите на САЩ срещу Русия
Германия се обяви против санкциите на САЩ срещу Русия
Увеличават се сигналите за бездомни кучета в Благоевград
Увеличават се сигналите за бездомни кучета в Благоевград