Експлозия е избухнала в политехническия колеж в град Керч, който се намира в източната част на Кримския полуостров, заяви пред РИА Новости представител на службите за спешна помощ на републиката. Според него 10 души са загинали, а около 50 са ранени. По първоначална информация експлозията е избухнала в трапезарията на техникума.

Очаквайте подробности!

Според руския национален антитерористичен комитет експлозията е била причинена от неизвестно взривно устройство, пише агенция Ройтерс.

Служител в болница в Керч заяви, че 18 човека са приети с рани от експлозията. Лекарите очакват да бъдат докарани още около 50 пострадали.

Снимки от мястото на взрива показваха изпотрошени прозорци на първия етаж на двуетажната сграда и разпръснати отломки по земята. На мястото са пристигнали линейки и пожарникари.

Служители на ФСБ също работят на място. Националната антитерористична служба координира работата на службите, за да се предотвратят последващи експлозии. Президентът инструктира транспортирането на пострадалите до болницата.

Оглавяващият Крим Сергей Аксенов, както и служители на Министерството на извънредните ситуации, заминаха за Керч