НОВИНИ

10-годишно момиче с амбициозен първи разказ

В следващия репортаж ще ви срещнем с една 10-годишна писателка. Заглавието на първия ѝ разказ е "Блатната певица". Той вече е публикуван, но в един единствен екземпляр - в книжка, изработена от приятелка на семейството на момичето. Тази първа книжка Боряна подарява на своята учителка. Малката авторка се надява, че много скоро "Блатната певица" ще предизвика интереса на истински издател.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
17:54, 31.05.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Десетгодишната Боряна черпи вдъхновение за своите разкази от заобикалящата я природа. Затова не е изненадващо, че и главна героиня на първият ѝ разказ е една жаба. Историята проследява перипетиите около един много отговорен концерт.

Боряна Савчева - ученичка: Ако една жаба може да пее, това би било много интересно, защото по принцип жабите не крякат много приятно".

Момичето се забавлява, докато измисля историята, но не отрича, че записването ѝ на бял лист хартия си е трудна работа.

Боряна Савчева - ученичка: "Много ми харесва да пиша и ще се занимавам, да. Но не като основна професия, а за развлечение, за забавление и е приятно".

10-годишното момиче има идея да напише и роман. Според Боряна писането е много полезно за всички деца, защото им помага да развият въображението си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Диверсификацията на източниците на природен газ е приоритет
Бойко Борисов: Диверсификацията на източниците на природен газ е приоритет
Уроци по безопасност на движението в Кресна преди лятната ваканция
Уроци по безопасност на движението в Кресна преди лятната ваканция