Сериен банков обирджия беше застрелян от албанската полиция на летището в Тирана. Той бил в група, която открадна голяма пратка с пари, прехвърляна със самолет от чуждестранни банки до Виена. По различни данни откраднатата сума е между 2 и 10 милиона евро.

Съвсем като на кино няколко маскирани мъже нахлули в самолет на Австрийските авиолинии. Той бил със запалени двигатели и се канел да излети за Виена от летището на Тирана "Майка Тереза".

Нападателите заплашили с оръжие персонала и отмъкнали пратка с крупна сума пари. За щастие няма пострадали сред хората на борда. Полицията подгонила обирджиите и при престрелка един от тях е убит. По неофициални данни той е издирван за три банкови обира в Албания и е избягал от гръцки затвор, където лежал за други обири.

Командоси, подпомагани от хеликоптер преследвали крадците, но те избягали с плячката. Клонове на чуждестранни банки изпращат пари до Виена, тъй като албанската централна банка не приема депозитите им в твърда валута. Австрийските авиолинии засега спират да приемат такива пратки, които са отмъквани вече няколко пъти. При последния обир полицията намери част от парите скрити под земята в тенджери под налягане.

Грабеж като от екшън филм край летището на Тирана

Грабеж като от екшън филм край летището на Тирана

Дързък грабеж беше извършен посред бял ден недалеч от международното летище на албанската столица Тирана. Като на филм маскирани мъже с автомати са на...