НОВИНИ

10 от задържаните служители на ДАИ-Благоевград са обвинени в корупция

Десет от задържаните инспектори от Автомобилната инспекция в Благоевград са с обвинения за корупция и остават в ареста за 72 часа. Сред тях е братът на главния секретар на Министерството на транспорта и съпругът на прокурор от специализираната прокуратура.

bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 25.04.2018 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според обвинението задържаните са изнудвали транспортни фирми от региона: инспекторите ги проверявали и откривали сериозни нарушения, които се наказват с глоби до 5 хиляди лева.

Срещу подкуп от около 300 евро обаче служителите на ДАИ пишели, че нарушенията не са големи и глобявали фирмите с около 200 лева. По тази схема дежурните си разпределяли около 1200 евро на ден. Парите пристигали в пликове на работните им места с документацията на проверяваните фирми.

;
Даниела Начева - зам.-ръководител на Специализираната прокуратура: По този начин тези инспектори, от една страна, са отчитали активна дейност по контрол върху дейността на тези контролни фирми, а от друга, сериозните нарушения, които тези фирми са допускали, са били прикривани, като компенсацията за това са били подкупите, които получавали инспекторите.
Ивайло Спиридонов- директор на ГДБОП: По случая използвахме целия набор от СРС, които дадоха възможност, както да се фиксира даването на такива подкупи, така и разделянето им от тези служители.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите в Армения продължават въпреки оставката на Серж Саркисян
Протестите в Армения продължават въпреки оставката на Серж Саркисян
Цветан Цветанов: Сидеров не е изразител на външната политика на правителството
Цветан Цветанов: Сидеров не е изразител на външната политика на правителството