НОВИНИ

​10 села във Варненска област още са без ток и вода

10 села във Варненска област са все още без ток и вода. Продължава бедственото положение в общините Суворово и Аксаково. Около обяд пътят Варна - Добрич отново беше затворен заради снегонавявания и намалена видимост. Това предизвика задръстване и огромна опашка от автомобили малко след град Аксаково. За проблема ни сигнализира зрител на БНТ. Наш екип беше на мястото.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
17:51, 08.01.2017 (обновена)
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Десетки изнервени от дългото чакане шофьори нямаха информация дали пътят Варна - Добрич е отворен и каква е причината за задръстването. Много от тях използваха обходен маршрут през Балчик, а други, които пътуваха към добрички селата, останаха да чакат, защото нямат алтернатива.

Над 200 автомобила попаднаха в снежен капан след като пътят Варна - Добрич, беше затворен отново. Образува се километрична опашка от стотици чакащи автомобили.

Стефан Димов: Слязох от Изворско да купя едни лекарства за малката и се прибирам пак, тук пътят затворен и не ме пускат. Отгоре защо не казаха, че пътят е затворен да не слизам надолу.
Шофьор: Може би организацията е слаба. За снега разбирам, но да не го почистят цял ден. Слаба организация. Това е.

Лъчезар Карадимов е сред първите, попаднали в голямото задръстване. Той пътувал за Добрич с болната си майка. След като чакал близо 3 часа, решил да мине по обходния маршрут през Балчик. Мъжът каза, че не е видял нито един снегорин.

Лъчезар Карадимов: До един часа имаше над 250 коли, до Варна имаше коли. След като излезе информацията за Балчик, рязко всички почнаха да въртят. Обадиха ми се после по телефона и казаха тръгвай не си губи времето с Варна, добричлии са изчистили перфектно до Балчик.

От Областното пътно управление във Варна съобщиха, че пътят е затворен заради снегонавявания и има опасност, ако колите бъдат пуснати, да закъсат в преспите.

Румен Илиев, директор на Областно пътно управление - Варна: Страшна буря беше горе, видимостта беше нулева, просто нямаше как да пътуват хората. Този участък, който го изчистихме, се натрупа пак с пряспа.

От Пътното управление казаха още, че екипите им ще продължат да работят и през нощта, за да осигурят нормална проходимост на пътищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преспите затвориха над 10 пътни участъка в Ловешка област
Преспите затвориха над 10 пътни участъка в Ловешка област
Нетаняху: Нападателят с камиона в Ерусалим е бил симпатизант на ИДИЛ
Нетаняху: Нападателят с камиона в Ерусалим е бил симпатизант на ИДИЛ