100 000 лева са инвестирани в приключилия ремонт на Женския пазар между бул. "Сливница" и улица "Св. св. Кирил и Методий", съобщи в Сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на пазари "Възраждане" Драгомир Димитров. С парите са боядисани сергиите, сменени са тентите, осветление и са поставени камери за видеонаблюдение.

Другата част на пазара беше ремонтирана през 2014 г.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари "Възраждане": Опитали сме се да запазим спецификата на този пазар, но същевременно да го модернизираме и да го направим по-привлекателен за чужденците, за гостите на столицата и за гражданите на София.

Новото LED осветление ще намали разходите за електричество с една трета, видеокамерите пък ще бъдат свързани с видеоцентър и евентуални престъпления ще могат да се наблюдават от офиса на Трето полицейско управление, който се намира на пазара.

Димитров съобщи, че престъпността на Женския пазар е намаляла значителна и почти няма жалби за чистотата.

Около 800 лв е наемът на сергия на пазара, а заетостта на масите е 84%.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари "Възраждане": Наемите са високи, защото поддържаме много добра търговска среда. Търговците тук печелят от оборота, не от надценките.