НОВИНИ

100 години Синатра

Днес се навършват 100 години от рождението на Франк Синатра. Неподражаемият му глас и лекота на фразата го правят идол, подобно на Мерилин Монро и Елвис Пресли. Синатра е един от най-големите и най-влиятелните изпълнители за всички времена.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:05, 12.12.2015
Чете се за: 00:37 мин.
Още
100 години синатра

Франсис Албърт Синатра е дете на италиански имигранти. Роден е на 12 декември 1915 - та в градчето Хобокън ,щата Ню Джърси. Особено влияние върху него има амбициозната му майка Доли, акушерка по професия.

Животът му прилича на холивудски филм, в каквито и участва и дори печели Оскар за поддържаща роля в " Оттук до вечността ". Първите си успехи в музиката бележи още през 1935- та. Наричат го " Гласът". Пее джаз и суинг, продава над 150 милиона албума. Имал е връзки с мафията в Америка. Смята се, че е прототип на певеца Джони Фонтейн от култоватасага " Кръстникът".

Синатра се среща и общува с президенти и короновани особи. Жени се четири пъти - за Нанси Барбато, от която има три деца, за актрисата Ава Гарднър с който има бурен романс, за 30 години по-младата от него Миа Фароу и последно за Барбара Маркс, с която остава до края на живота си. Сред най-големите му хитове са "Странници в нощта " и " По моя начин" / My way /, чийто оригинал е на французина Клод Франсоа.

Английският текст е написан за Синатра от Пол Анка.

Франк Синатра почина на 14 - ти май 1998 - ма в Лос Анджелис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли избори 2 в 1? Политиците гледат към 2016 г.
Ще има ли избори 2 в 1? Политиците гледат към 2016 г.
Днес откриват ски сезона в Банско
Днес откриват ски сезона в Банско