НОВИНИ

100 китари на брега на морето

Повече от сто китаристи се качиха на сцената и свириха заедно на първия китарен фест в Бургас. Сцената беше построена на Морската гара, а близо 2000 души се наслаждаваха пет часа на автентичен китарен звук. Община Бургас и истински професионалисти организираха първия„Burgas Jam". Сериозна заявка за нов истински фестивал в Бургас

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
09:13, 05.09.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Идеята дошла от спора между известния бургаски журналист и меломан Петър Генчев и брилянтния китарист Светльо Михайлов, който в крайна сметка става и художествен директор на фестивала.

Петър Генчев: "Имахме един спор, че е много глупаво човек да сравнява китаристи, да сравняваш кой китарист е по-добър от един или друг, затова решихме, че на Бургас ще му отива един китарен фестивал в края на лятото, който да обедини някои от най-добрите китаристи на една сцена и нещата се получиха".
Светльо Михайлов - китарист: "Музикантлъкът няма нищо общо със спорта и никога не можеш да кажеш, че даден музикант е по-добър от другия и всъщност затова се шегувахме, че в момента се събираме само сериозни професионалисти и китаристи, всеки да покаже най-доброто от себе си и да стане купон."

Преди Петър Генчев да призове Бургас отсега да се готви за следващото издание на китарния фест през лятото на 2018, Цветан Недялков, Пепи Главанов, Ангел Дюлгеров, Митко Кърнев, Дарин Василев, Иван Йорданов, Миро Иванов, Светослав Михайлов и още сто китаристи застанаха рамо до рамо и изсвириха заедно култовото парче на Боб Дилън „Knockin' on the heaven's door".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училище за пилотиране на дрон в Пекин
Училище за пилотиране на дрон в Пекин
Задругата на майсторите в Русе с нова изложба
Задругата на майсторите в Русе с нова изложба