Започна 41-вото издание на регатата “Порт Варна” - най-старото ветроходно състезание за килови лодки у нас. Гонките ще продължат три дни и – за радост на жителите и гостите на Варна, лодките ще финишират пред плажната ивица.

Варна

18 яхти ще си оспорват първите места в регатата в два класа – “Конрад 25 – Петерсен” и “Свободен” . Организаторите от яхтклуб “Капитан Георги Георгиев” дават шанс за реванш на пропусналите първите гонки за сезона в клас “Конрад 25”. По традиция, в екипажите участват възпитаниците на детската школа на яхтклуба. Най-младият е на 9 години.

Гергана Георгиева: "Тъй като съвпаднаха европейското първенство за килови лодки в Гърция, в Порто Карас и много от най-добрите ни ветроходци участват там, младите ни ветроходци имат възможност да вземат участие. Подмладяваме възрастта, което означава, че с резултатите в бъдеще можем да излезем на световна сцена."

На старта на първата гонка участваха около 100 ветроходци. Кой от тях ще си замине с трофея на регатата, ще стане ясно в неделя.