Настоящият кмет заяви, че по време на предизборната кампания ще бъде изцяло съсредоточена върху резултатите, плановете и идеите за развитие на София. Фандъкова допълни, че всеки кандидат, всеки щаб и всяка партия ще прецени каква предизборна кампания ще води.

София

Работа за София и постигане на резултати - това мотивира Йорданка Фандъкова за предстоящата кампания. Тя е доволна от факта, че всички кандидати до момента препотвърждават приоритетите за столицата от години - развитието на София като зелен и чист град. Фандъкова изтъкна, че не бяга от отговорност, а си върши работата и защитава проектите си.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Понеже сме в училище чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Да кажа: "Ето тук са! В кварталите. Мога да ѝ покажа една по една новите сгради на тези 100 детски градини, които построихме. До края на годината очаквам 5 да бъдат завършени, строим общо 8 в момента. Започваме още 9. Става бавно, с магическа пръчка не става. Който обещава, лесни резултати в двумилионен град няма как да се постигат. Но с работа става.

Работата продължава и в някои училища и детски градини в София. Новата учебна година ще започне в обновена сграда за учениците в 79-то средно училище в Люлин. От 16-ти септември ново разширение, спортна зала и кабинети очакват и в Първа Английска езикова гимназия. Още 5 други училищни сгради ще бъдат готови до края на годината.

Фандъкова заяви още, че най-късно до началото на октомври трябва да започне разширението на Южната дъга от Младост до автомагистрала "Тракия", след като Министерският съвет гласува средства на стойност 145 млн. лева.

Фандъкова: Развитието на София изисква работа

Фандъкова: Развитието на София изисква работа

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова заяви, че всеки кандидат, всеки щаб и всяка партия ще преценят каква предизборна кампания ще води. Тя отбе...