Пореден протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев. Организатор на събитието е сдружение ,,Боец". Недоволните се събраха този следобед пред Съдебната палата в София.

Освен оттегляне на кандидатурата на Гешев те поискаха и оставка на правителството.

На протеста присъства и група от хора, която организаторите определиха като платени провокатори. От ,,Боец" призоваха многократно полицията неканените гости да бъдат изолирани от протеста, за да не се стига до напрежение.

Георги Георгиев, председател на гражданско сдружение "Боец": Държим правителството отговорно за тази ситуация, тъй като в негово лице, в лицето на министъра на правосъдието не беше излъчена втора кандидатура, гражданска кандидатура, каквато възможност имат те и това лиши гражданите от избор.
Христо Казашки: Не може да има надбягване с един кон. Трябва да има поне двама човека, редно е.
Христо Коцев: Който посмее да се опълчи на статуквото по един или друг начин, бива смълчан и затова сме тук да подкрепим евентуална промяна,с за която се надявам за нашите деца, за нас не знам дали ще я видим.
Изслушването на Иван Гешев за главен прокурор ще е на 24 октомври

Изслушването на Иван Гешев за главен прокурор ще е на 24 октомври

Изслушването и гласуването на кандидатурата на номинирания за главен прокурор - настоящият заместник-главен прокурор Иван Гешев, ще е на 24 октомври о...