НОВИНИ

Петя Аврамова: Тази есен ще бъдат пуснати нови 10 км от магистрала "Хемус"

В началото на октомври предстои да започне строителството на разширението на Софийския околовръстен път от Младост до АМ "Тракия". През есента ще има избран изпълнител за строителството на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле, обяви в Сутрешния блок регионалният министър Петя Аврамова. Аврамова заяви, че ремонтът на магистралата при 62-я километър край Дупница, където горя пожар, ще отнеме четири месеца и ще струва 1,8 млн. лв. По думите ѝ тази есен се очаква да бъдат пуснати и 10 км. от магистрала "Хемус" от Ябланица до Боаза.

Александър Марков
от Александър Марков
10:58, 13.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Магистрала "Струма" е един от приоритетните обекти. Предстои стартиране на строителните дейности преди тунел "Железница", самото съоръжение и на участъка след тунел "Железница". Нашите усилия са да приключим проектa в настоящия програмен период, като сме подали апликационната форма и за най-тежкия участък, това е през Кресненското дефиле.
В момента се провежда обществена поръчка, така че очакваме тази есен да имаме избран изпълнител, и всъщност чакаме и одобрението на проекта от ЕК.
"Хемус" в момента знаете, че от пътен възел Боаза до Ябланица 10 км. са на финална права, тази есен очакваме предсрочно да приключат дейностите, вече се асфалтира, така че да можем да пуснем още 10 км. от АМ "Хемус".

Вижте и още във видеото.






Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: Украйна ще се бори да си върне Крим
Зеленски: Украйна ще се бори да си върне Крим
Собственикът на ТАД Груп остава в ареста
Собственикът на "ТАД Груп" остава в ареста