НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Есента се посреща по-приятно в компанията на киното. А когато и танцът се присъедини, става още по-интересно.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:35, 21.09.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Нова програма загрява "Киномания". Танц филм фест събира киноистории за майсторите на танци. ПинаБауш, Морис Бежар, Айсидора Дънкан, Рудолф Нуреев и още балетни магьосници ще видим на екрана в "Люмиер Лидл". Началото е на 24 септември.

"Утрото без аларма е като небе без облак. Бара е до морето. И морето е до бара" - любимият песенен цитат се пренесе и на театрална сцена. След години подготовка, месеци репетиции в София и Пловдив, спектакълът по песни на Стефан Вълдобрев направи премиера в Младежки театър. "По-полека", под режисурата на Владимир Люцканов залага на любимите песни, много танци и усмивки. Актьорите от двата театъра и специалният гост Филип Аврамов пренасят хитовете на сцената.

"Прекалено много фотография" в галерия One Monev. Така самия автор е озаглавил изложбата си. Един от водещите белградски фотографи - Бранимир Каранович хвърля ръкавицата и към българската публика.

"Първо трябва да бъдете здраво свързани със земята, преди да можете да летите", казва оперната звезда Елина Гаранча. Изящната певица идва по покана на Софийската филхармония. Ще открият сезона на 23 септември, в НДК, под дирiгентстовото на британеца Карел Марк Чичон. За концерта си в София Елина Гаранча е подготвила репертоар с любими оперни арии на Вердии Пучини, както и песни на Гардел и още красиви мелодии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция засилва бреговата охрана заради притока на мигранти
Гърция засилва бреговата охрана заради притока на мигранти
В Шишковци показват България, която носим в сърцата си
В Шишковци показват България, която носим в сърцата си