НОВИНИ

Арт щрихи с Галя Крайчовска

Вече се завихри кинофестивалът в Кан. Едно от най-вълнуващите събития е вечерта, посветена на 50-годишнината на филма "Клеопатра".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска Галя Крайчовска
11:50, 18.05.2013
Чете се за: 00:50 мин.
Още
арт щрихи галя крайчовска

Вече се завихри кинофестивалът в Кан. Едно от най-вълнуващите събития е вечерта, посветена на 50-годишнината на филма "Клеопатра". Домакин на почетната прожекция на реставрираното копие ще бъде Джесика Частейн, която ще носи прочутата огърлица от диаманти и смарагди. Специалното участие на сина на Елизабет Тейлър и дъщерята на Ричард Бъртън.



Новият "Гетсби" на режисьора Баз Лурман, нашумял с "Мулен Руж", предизвика противоположни реакции. Зрителите отвъд океана харесаха различната версия и Леонардо ди Каприо в ролята на култовия герой, а темата стана номер едно за киноседмицата. Критиката, обаче, има някои забележки към Лурман и дори определиха режисурата като по-подходяща за видеоклип.



В седмицата на световната премиера на "Великият Гетсби" у нас излезе нов превод на прочутия роман на Скот Фицджералд. Новият вариант е на Емил Минчев, познат с преводите си на Оскар Уайлд. Романът на Фицджералд, нареден на почетната стълбичка на 20-ти век, не пуска първенството, с вечно зелената тема за богатството, любовта, щастието и компромиса.



Миро се съюзи с италиански музиканти за новия си сингъл "Сувенир". Записват го в италианския Комо, Ню Йорк и София. А клипът е заснет навръх рождения ден на Миро в Пернишкия театър. Иво Захариев излиза от прикритие специално за клипа, режисьорски дебют за Цвети Димитрова. Сериозна сценична заявка дава и чаровният племенник на певеца - Давид. "Сувенир" пътува във времето и навътре в аз-а със силни емоции и откровения, като това - "Най-силният ми враг бях аз, най-страшният ми враг бях аз".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция разреши еднополовите бракове
Франция разреши еднополовите бракове
Морска администрация е готова за летния сезон
"Морска администрация" е готова за летния сезон