Ние от Демократична България не сме подкрепяли никой на втория тур. Много хора ни се сърдиха, на мен лично. Как са гласували избирателите, от това политиците трябва да си направят извод, заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" евродепутатът Радан Кънев.

Скандалът е в това, че отговорни политици, тези които носят отговорност по какъв начин се управлява държавата, бюджетът, образованието, здравеопазването, най-болезнените проблеми на хората, си позволяват да обвиняват гражданите за това как са гласували, да се сърдят и гневят на избирателите, каза Радан Кънев, визирайки думи на президента и премиера.

По думите му по-голяма част от българите искат промяна.

"На нас целият живот е минал в това ще дойде ли промяната и кога ще дойде. Промени дойдоха много - едни за добро, други не за добро. Хората много ясно казаха на тези избори, че искат по-добро управление от сегашното", каза Кънев.

Той е категоричен, че ако Мая Манолова се беше вслушала в предложението му да се откаже на балотажа в полза на Борис Бонев сега София щеше да има нов кмет. Ако Бонев беше излязъл на балотажа, той щеше да спечели, каза Радан Кънев.

За него това предложение не е ексцентрично, а основано на дълголетна френска политическа култура.

Вижте целия разговор във видеото