НОВИНИ

Артщрихи от седмицата

Три пиеси на новия непослушен отличник на киното буквално изригват на сцената на Младежкия театър. Месии, дебати, борба за привърженици и последователи картината е до болка позната. Още по-близко и страшно звучи историята с чакането и отлагането стотици и хиляди години заради бюрокрация, инерция и собствените ни заблуди... адът, който сами си устройваме.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска Галя Крайчовска
11:22, 25.05.2013
Чете се за: 00:38 мин.
Още
артщрихи седмицата

Текстове на Итън Коен се появиха в родния почи спекатъкъл

Три пиеси на новия непослушен отличник на киното буквално изригват на сцената на Младежкия театър. Месии, дебати, борба за привърженици и последователи картината е до болка позната. Още по-близко и страшно звучи историята с чакането и отлагането стотици и хиляди години заради бюрокрация, инерция и собствените ни заблуди... адът, който сами си устройваме. И третото иронично пътешествие е към илюзиите. Сигурно след премиерата Михаил Билалов и Георги Стайков са си казали Има за какво да се върнем на българската сцена. А Явор Гърдев, който грабна и Аскеер за "Хамлет", да се готви за нови награди с "Почти представление".

Веско Ешкенази и Печенката се впуснаха в "Либертанго"

Печенката се качва на токчета и грабва тигана. Световната шампионка по бийтбокс майсторски изстрелва и палачинките и успява да ги върне обратно. Това се случва във видеото по емблематичната композиция на Пиацола, с аранжимент на Печенката, под режисурата на Васил Стефанов. Тийн идолът Адриана Николова и световноизвестният цигулар Веско Пантелеев - Ешкенази представят по приятен и достъпен начин класическата музика пред младежката публика. Проектът "Либертанго" продължава с концерти из страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завършва набор 94
Завършва набор '94
11 души загинаха при сражение между ислямисти и армията на Филипините
11 души загинаха при сражение между ислямисти и армията на Филипините