НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете

"Изборите бяха много тежки. За съжаление, през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговорът за града, разговорът за идете за проектите за града с други теми, които нямаха нищо общо с изборите за кмет на София", каза в студиото на сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 13.11.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Тя благодари на софиянци, че не са допуснали градът да бъде използван за други цели, за трамплин за лични политически амбиции и да не бъде тласнат към експерименти и хаос.

По време на кампанията се чуха доста критики срещу новия-стар кмет на столицата. Опонентката й Мая Манолова поиска касиране на изборните резултати.

Йорданка Фандъкова: Стана ясно, че г-жа Манолова има съвсем различна битка, съвсем различни цели. Тя ясно заяви своята позиция, още повече води непрекъснато битки на национално ниво и в момента продължава, но това е нейна тактика и стратегия, нейна работа. За мен са важни проектите за София.

По нейно мнение е нужно да има обновление и тя е тръгнала с този ангажимент и в кампанията си. Една трета от общинския съвет са нови хора.

Йорданка Фандъкова: Важно е партиите да се отворят към граждански квоти, към гражданите и по този начин да обновяваме идеите си.

Кметът е започнал работа по промяната в структурата на управление на СО. Предвижда се разделяне на сектор "Транспортна инфраструктура" и "Транспорт" в два сектора. Ще бъде създаден нов сектор - "Дигитализация и инвестиции".

Фандъкова е провела срещи с представители на всички политически сили в състава на новия общински съвет.

Йорданка Фандъкова: Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти. В същото време ясно заявих, че няма да допусна безпринципни договорки и постигане на лесна подкрепа за решенията. Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Няма да допусна да властват популистки идеи или някакви тесни партийни сметки и да превръщаме градът в залог.

При изготвянето на бюджета за догодина кметът заяви, че очаква подкрепа от партиите в дясно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срокът за премахването на предизборните плакати изтече
Срокът за премахването на предизборните плакати изтече
Повдигнаха обвинение на кантонера, причинил катастрофата на прелез в Асеновград
Повдигнаха обвинение на кантонера, причинил катастрофата на прелез в Асеновград