НОВИНИ

Тревога за наводнения в Северна Италия

Венеция преживява трети пореден потоп за една седмица. Тревога за наводнения беше обявена в Пиза и Флоренция. Силните валежи в Северна Италия не спират. Дъждовна е и прогнозата за следващите дни. Милен Атанасов с подробности за последствията от лошото време.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
18:20, 18.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Камбаната на площад Сан Марко бие предупредително за всички - и за 50-те хиляди жители на Венеция, и за милионите туристи, които всяка година посещават града. От миналия вторник досега приливът изтрива за трети път очертанията между улици, канали и постройки. Първо беше куриозно, после снимките с наводнените забележителности обиколиха света, но сега вече е досадно и прекалено мокро.

Туристка: Разбрахме се да се хвалим, че сме посетили Венеция по време на исторически прилив. Но ни се иска да бяхме уцелили по-суха година.

Тези, които остават, ще трябва да се справят с щетите - повредена инсталация, подгизнали стоки, загуба на клиенти. Правителството отпуска спешна помощ за търговците до 20 000 евро.

Гуидо Фулгенци, собственик на бар: Канехме се да отворим, но новият прилив ни изненада неприятно. Никой не очакваше той да бъде толкова висок.

Метър и половина. Не толкова висок, колкото предишния, но достатъчен, за да разколебае туристите, които вече започват да анулират дългосрочните резервации за празниците в края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Сиди: Договорено е увеличаване на минималната пенсия до 250 лв.
Александър Сиди: Договорено е увеличаване на минималната пенсия до 250 лв.
Продължават протестите в Грузия
Продължават протестите в Грузия