България отново ще участва в конкурса "Евровизия" през 2020 година. Виктория Георгиева разказа в Сутрешния блок на БНТ как се е почувствала, когато е разбрала, че именно тя ще представя страната ни. Заедно с нея в студиото говори и Джон Сандърс от компания "Остерио".

"Почувствах се много щастлива, даже се разплаках от радост, в началото не можах да повярвам, че аз ще представям България на "Евровизия". Нямам търпение да дойде този момент. За мен това е една много голяма отговорност и едно голямо стъпало напред в кариерата и в живота ми като цяло", разказа Виктория.

Виктория Георгиева: Получих съвет най-вече да съм спокойна и да се наслаждавам на това, което ми се случва, защото понякога заради напрежението не можеш да видиш хубавата страна, защото мислиш само "Боже, колко е страшно", сцената е толкова голяма, толкова хора те гледат, просто трябва да го приемеш позитивно.

Тя сподели, че има много идеи за песента, с която ще се представи в конкурса. Според нея тя трябва да има много силно послание, да докосне сърцето на хората.

Джон Сандърс от компанията "Остерио" каза, че неговата задача се състои в това да открие подходящата песен.

Джон Сандърс, "Остерио": Много сме уверени. Ние ще отидем на музикални лагери в София и Лондон, където участват най-добрите продуценти и автори на песни и така ще намерим най-подходящата песен. Голяма е отговорността на тази млада жена, но тя има невероятен глас и също така е много организирана и мотивирана. Ще погледнем различни стилове, но знам горе-долу какво търси тя.

Той допълни, че имат ясна стратегия за това как да привлекат българите в чужбина. "Нашата цел е всички държави, които са гласували за България в миналото, и сега да гласуват. Имаме мрежа, която помага да се изпълни успешно тази задача", каза още Сандърс.