Тежко, но стабилно е състоянието на 14-годишно момче, което беше блъснато от автомобил на НСО на столичния булевард "Драган Цанков" снощи. На извънреден брифинг тази сутрин лекарите обявиха, че детето вече е в съзнание.

По случая от снощи работят от Военна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Още снощи от НСО изпратиха официално становище по случая. От там изказват дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверяват, че при установяване на виновно поведение на шофьора ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

Веселин Нинов, говорител на НСО: Искам от името на екипа на НСО да изразя съпричастност, да поднеса извинения на близките на момчето и искрено да пожелая скорошно оздравяване. Водачът е дългогодишен служител на НСО, много добре подготвен, реагирал е стриктно, оказал е първа помощ, обезопасил е местопроизшествието. На този етап разследването е в досъдебна фаза и не може да си позволим да изнесем повече информация.

Водачът е бил сам, колата не е била в специализиран режим, в техническа изправност е, допълни още говорителят на НСО.

Борисов за катастрофата с кола на НСО: Информираха обществеността некоректно

Борисов за катастрофата с кола на НСО: Информираха обществеността некоректно

Премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел катастрофата с автомобил на НСО, който снощи блъсна на пътното платно 14-годишно момче.

Автомобилът на НСО връхлита 14-годишното момче на бул. "Драган Цанков" на метри от столичния КАТ. Сигналът за инцидента е подаден в 19:55 ч. Веднага на място пристигат екипи на Спешна помощ и полицията, а момчето е откарано с тежки травми в болница "Св. Анна."

Д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ "Св. Анна": В 20:10 ч е постъпило в Спешно отделение в "Св. Анна" и в 20:20 ч вече е било хоспитализирано. Направени са всякакви изследвания. Той е с множество съчетани травми. Има лицево-челюстна, има счупена предмишница, гръдна и коремна травма.

От лечебното заведение заявиха, че 14-годишното момче вече е стабилизирано. Ако всичко е наред с общото му състояние в началото на следващата седмица ще бъдат извършени операции от лицево челюстни и ортопедични специалисти.

Д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ "Св. Анна": В момента няма нещо, което да ни притеснява от това, което сме установили с изключение на евентуалните усложнения, които биха могли да настъпят от травмата на белия дроб и корема.
Прокуратурата разследва инцидента с блъснатото дете от кола на НСО

Прокуратурата разследва инцидента с блъснатото дете от кола на НСО

Прокуратурата започва разследване във връзка с инцидента, при който кола на НСО блъсна 14-годишно дете в София, съобщиха от пресцентъра на обвинението...