Областният управител на София Илиан Тодоров напусна партия "Атака" след сбиване с негови съпартийци. Неговата версия е, че е бил нападнат от репортер на партийната телевизия "Алфа" след среща в ресторант снощи. От партията отговориха, че Десислав Чуколов и Волен Сидеров не са присъствали в заведението, когато е станал инцидентът. Пред БНТ Илиан Тодоров заяви, че не се притеснява, ако след този скандал най-вероятно ще трябва да се раздели и с поста си на областен управител.

Скандалът се разиграва снощи в столичен ресторант, където Илиан Тодоров е бил поканен от Волен Сидеров. След като лидерът на Атака си тръгнал, той твърди, че е останал с Десислав Чуколов.

Той провокира един от операторите в телевизията да ми нанесе удар в лицето, така са преценели, така са направили, аз няма как да продължавам в такава среда да работя.

По думите на Илиан Тодоров Десислав Чуколов често търсел поводи да се кара с него.

Коренно противоположна обаче е версията на двама журналисти от телевизия "Алфа", единият от които Тодоров обвинява за удара по лицето си. Според тях Чуколов си е тръгнал малко след като заведението е напуснал Волен Сидеров.

Петър Дучев - журналист в телевизия "Алфа": В момента, в който си тръгнаха г-н Сидеров и г-н Чукалов, явно вниманието към г-н Тодоров му се стори по-малко, отколкото е очаквал, но това е нормално, защото ние сме колеги и си разговаряме. И той започна да обижда всеки един от нас персонално, лоши епитети и квалификации.

Аз го посъветвах, ако не му е приятна нашата компания, е свободен да стане и да си тръгне, не е нужно да стои с нас, при което той ми удари шамар.

Но г-н Тодоров твърди в телефонния разговор с мен, че вие сте го ударил?

Николай Караколев - журналист в телевизия "Алфа": Не знам дали е халюцинирал или нещо друго му се е отключило, защото и друг път съм чувал, че обича, когато отиде и пие, се отключва някакъв втори образ в него, не съм лекар, не знам как се нарича това нещо. Той тръгна да хвърля чаши по мен и сервитьора, Стефан се казва, може да го питате.

Цялата неприятна случка се е разиграла тук на тази маса, в известно заведение в центъра, което лидерът на "Атака" и неговите съпартийци често посещават. Сега искам да попитам човека, който е бил свидетел на цялата случка - каква е истината кой кого е ударил.

- Истината е, че никой никого не е удрял, имаше разправия на съпартийците, на висок тон се говореше, по сепаретата имахме гости и не беше приятно.

Управителят на ресторанта потвърди, че Илиян Тодоров е буйствал и е хвърлял чаши.

Лично мен се опита да замеря. Аз говорих с негов колега - Николай Караколев, който беше най-смирен и искаше да укроти нещата.

Стефан Пасков показа и пораженията от хвърлената по него чаша. Това не е първи скандал там с представители на "Атака". Името на партията се свързва и с други прояви на агресия на публични места.