НОВИНИ

Михаил Миков: По случая с Ахмед Емин се работи и по версия за склоняване към самоубийство

По случая със смъртта на Ахмед Емин се работи  и по версията за склоняване към самоубийство. Това заяви в сутрешния блок на БНТ вътрешният министър Михаил Миков. Той категорично отхвърли твърденията на столичния кмет Бойко Борисов, че става въпрос за убийство.

михаил миков случая ахмед емин работи версия склоняване самоубийство
bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 02.12.2008
Чете се за: 12:42 мин.
У нас

В студиото на „Денят започва" министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че всеки ден трябва да бъдат давани доказателства за това, че системата работи в полза на хората. Относно политическите чадъри, той заяви, че бивши служители на системата, които използват връзките си за политическа изгода, създават този погрешен имидж на системата. В крайна сметка не е работа на МВР да установява дали финансирането на една партия е законно или не - това е работа на Сметната палата, това каза Миков, попитан за финансирането на ДПС.

Той обясни, че много често се случва определени престъпления да се превърнат в медийни, а сведенията по тях трябва да минават първо през съдебната процедура и чак след това да стават достояние на медиите, за да върви работата. Такъв казус, който се развива в медиите е случаят със сестрите Белнейски.

Министърът коментира законовата база, която позволява престъпник, извършил умишлено убийство да бъде пуснат с условна присъда. Според него такъв тип наказание е недопустимо и това трябва да бъде поправено законово, защото демотивира служителите на МВР.

По повод твърденията на столичния кмет Борисов, че смъртта на Ахмед Емин е резултат от убийство, министър Миков заяви, че това е „мародерско отношение". Делото скоро ще приключи и всички доказателства сочат, че смъртта е резултат на самоубийство. Версията, по която се работи е дали има склоняване към това самоубийство - други съмнения няма, каза още той.

Според министъра полицията работи много по-ефективно в тоталитарни общества. Като се има предвид, че в момента тя следи и се грижи за зрдавето на гражданите, дори когато те са заподозряни или доказани престъпници, отново има грижа за тяхното физическо здраве. Въпреки това полицията е доказала своята ефективност и това е важен резултат.

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИНТЕРВЮТО

Водещ Виктор Николаев: Г-н Миков, отдавна не сте ни гостували. Оглавихте МВР в момент, в който преобладаваха съмненията на гражданите, че всъщност МВР работи не за гражданите, не за обществения интерес, така да се каже, а подкрепя определен криминален бизнес в ущърб на всички онези, които се опитват да играят и да живеят по правилата. Смятате ли, че с промените, които направихте, най-вече кадровите, тази топла връзка беше прекъсната?

Михаил Миков: Трябва да съм наивник, за да смятам. В цял свят интегритетът на служителите, възможността на службите да работят само в името на закона винаги се подлага на съмнение и се създават механизми за контрол, така че това е дълъг процес. Аз смятам, че ние трябва всеки ден да даваме доказателства, че полицията, правоохранителната система работи за гражданите, а не за някакви частни интереси.

Водещ: Въпросът е високите етажи.

М. Миков: Определено смятам, че няма ръководители в системата на МВР, които да работят за престъпниците, но всичко. . .

Водещ: И да им подават информация.

М. Миков: . . .всичко е така до доказване на противното.

Водещ: Както се казва, отворени сте за сигнали.

М. Миков: Категорично.

Водещ: Добре, а можете ли да гарантирате, очертава се много, всички казват, дори казват кървави избори, ожесточен сблъсък, че МВР няма да бъде въвлечено в определени сюжети, в които целта да оправдава средствата, да бъдете използвани в един или друг случай? Поводът да ви задам този въпрос е напрежението около дори коалиционните партньори по отношение на финансирането на ДПС, разработката "Лиана", създава се едно усещане, че е възможно службите и звената на правоохранителните органи да се използват за нещо друго.

М. Миков: Това се създава от бивши служители на системата, които използват познанието си за нейното функциониране или някаква информация, с която са се сдобили, докато са работили там, за политически цели. В крайна сметка тези съмнения трябва да превръщат политическата борба в борба на компромати. А иначе това дали системата функционира за политически цели, дали се слагат политически чадъри се доказва само по един начин - когато събраните материали стигат до органите на съдебната власт и там в рамките на процеса се установява едно лице дали е извършило престъпление или не. Другото, другото за съжаление е политическа спекула, каквито случаи наблюдаваме често. Има много бивши ченгета, които се опитват да използват тази информация за политически цели.

Водещ: Стана ли ясно дали ГДБОП и можете ли да кажете всъщност разследва ли ДПС за финансиране със сигурност?

М. Миков: Аз го казвах и в комисията. Не е работа на Министерството на вътрешните работи да установява законно или незаконно финансиране. Знаете, че това го върши Сметната палата. Това, разбира се, се върши и от медиите. А тогава, когато има престъпления, извършени от определени лица, независимо от коя партия са. . .

Водещ: За това говорим.

М. Миков: . . .независимо от коя партия са, те трябва да понесат наказателна отговорност.

Водещ: А имате ли такива сведения, които не станаха публични?

М. Миков: Ясно е, че каквито и сведения да има в министерството, те не трябва да се коментират първо в медиите, а трябва първо да преминат през съдебната фаза.

Водещ: Има очакване на коалиционния съвет да се постави въпросът от страна на ДПС за оставка на председателя на вътрешната комисия Минчо Спасов. Доколкото видях вашите реакции в момента, в който той, някои казват, саботира бюджета на МВР и на ДАНС заради недостатъчна информация около начина, по който се използват СРС, доколкото видях вашата реакция, тя беше на раздразнение. Ще подкрепите ли ДПС в искането за тази оставка? Смятате ли, че той трябва да се отстрани от поста? Пречи ли ви?

М. Миков: Чак раздразнение, чак раздразнение е силно казано. Аз не мисля, че има министър, на който парламентът или отделни парламентаристи или отделна комисия могат да му пречат. Всеки сам избира своята позиция. Разбира се, никак не е приятно, когато ти извиват ръцете: ще ни дадеш това, ако не ни го дадеш, еди-какво си. Аз мисля, че такъв подход не е атестат за добри отношения между изпълнителна и законодателна власт.

Водещ: Тоест пречи ви г-н Спасов с това извиване на ръце, както го наричате.

М. Миков: Е, пак казвам, няма да. . . не ми пречи нито той, нито комисията, нито парламентът. Ще действам и аз със служителите на министерството в рамките на това, което е законно.

Водещ: Две теми от днешните вестници. "Експрес" сензационно твърди, че до месец очакваме арести по случая "Белнейски". Имате ли такава информация?

М. Миков: Не, "Експрес" просто е по-информиран от мен днес. Нямам такава информация.

Водещ: Но не я отричате?

М. Миков: Нямам такава информация, първо. Второ, това е един типичен случай на казус, който се развива в медиите, казус, в който и експерти, и магистрати излагат тези, излагат версии, излагат виждания - и всичко това в рамките на една културна дискусия в медиите в последните години.

Водещ: Не отричате и не потвърждавате истинността на тази информация?

М. Миков: Не е работа на вътрешния министър да коментира версиите, които се появяват в една или друга медия.

Водещ: Понеже има голямо очакване около този случай, той, грубо казано, брадяса през годините и очакването е извършителите да бъдат в даден момент разкрити, ако може по-скоро. Засега няма такива индикации.

М. Миков: Ако има развитие по случая, ще има и съответната обективна информация към медиите.

Водещ: Бихте ли могли да се съгласите с едно крилато изречение - "ние ги хващаме, те ги пускат"? То беше обект дори на присмех в един момент. Но не се ли получава много често точно това? Днес например чета и за един по-драстичен случай - санданският наркобос Васил Маникатов, който излежава 10-годишна присъда, е обявен за национално издирване, избягал е всъщност от общежитията в Казичене към Централния софийски затвор. Достатъчно ярки са и примерите, в които Митьо Очите излизаше при откриване на дискотеки, при други културно-масови мероприятия. Имате ли коментар? Знам, че това засяга. . .

М. Миков: Имам коментар.

Водещ: . . . изпълнението на наказанията.

М. Миков: Имам коментар, че това деморализира служителите, които са полагали усилия за разкриване на определено престъпление, за събиране на доказателства, чакали са развитието на съдебния процес. И когато се случва нещо такова, ефектът е много повече от конкретния казус, той деморализира, обезсмисля работата на служителите от Министерството на вътрешните работи. И в това отношение аз мисля, че чрез медиите, чрез публичната дискусия ние трябва да бъдем много последователни. Това се отнася, веднъж, по отношение на изтърпяванията на наказанията лишаване от свобода, втори път - по отношение на скоростта, с която се развиват в рамките на съдебната фаза отделните казуси. Има случаи, които по 10-12 години. . . спомняте си един легендарен барон, който преди десетина-дванадесет години. . .

Водещ: Какво стана с него?

М. Миков: Ами, още няма окончателно решение на съда, десетина-дванадесет години, само за толкова става въпрос, разкрито, доказано престъпление, със съответните доказателства. Има още такива случаи. Доколкото ми е известно, отскоро Висшият съдебен съвет се е заел да попрегледа тези случаи. Дано да не е много късно. Но може би тук искам да лансирам една идея - че при тези темпове на правосъдието ще е добре да преосмислим въпроса за абсолютната давност.

Водещ: Тоест давността. . .

М. Миков: Да удължим. . .

Водещ: . . . да може да се удължава?

М. Миков: . . . да удължим със закон абсолютната давност, защото е. . .

Водещ: Това депутатите ли трябва да го внесат като поправка?

М. Миков: Това трябва да бъде промяна в Наказателния кодекс.

Водещ: Апелирате за такава.

М. Миков: Апелирам за такава, защото темповете на нашето правосъдие много често оставят ненаказани един или друг извършител на престъпление. И си мисля, че, вместо да прекратяваме по давност хиляди дела годишно, е по-добре да удължим срока на абсолютната давност.

Водещ: Както се казва - топката е във вашето поле, имам предвид мнозинството в парламента, има възможност, ако поискате това нещо, да се гласува.

М. Миков: Да, има такава възможност.

Водещ: Бихте ли могли да направите коментар около нещо друго, което наблюдаваме, и то, струва ми се, също деморализира - множество случаи, в които чрез самопризнания, в крайна сметка даде се такава възможност именно от законодателя, някой не изтърпява наказанието в тежестта, в която би трябвало да го изтърпи, а напротив - минава под чертата, тоест под минимума? Това нещо продължава, всеки си признава и се оказва, че признат грях не просто е половин грях, ами май не е и грях.

М. Миков: Има, има доста такива случаи напоследък, когато наказанието при прилагането на такъв тип възможности за намаляване на наказанието, за слизане под минимума и замяна с друго по-леко наказание, предизвиква много сериозна обществена дискусия и усещането в обществото, че няма съответност между деяние и престъпление.

Водещ: Няма.

М. Миков: Не може за убийство, за умишлено убийство да не се налага ефективно лишаване от свобода.

Водещ: Има ли такъв случай?

М. Миков: Има такива случаи, има такива случаи, при които. . .

Водещ: Умишлено убийство, признава си, и какво - условна?

М. Миков: Да.

Водещ: Кой е този случай? Публичен ли е?

М. Миков: Мисля, че наскоро излезе в медиите, публичен е случаят, не мога да си спомня точно, но тук. . . в последния месец имаше поне един такъв случай. Това означава две неща - да направим закона такъв, че признанието наистина да има своето значение тогава, когато още не е разкрито престъплението. Абсурдно е да се занимава полицията, прокуратурата с разкриването, с доказването на престъплението, и накрая в съдебната фаза, когато вече всички доказателства са събрани, когато са използвани специални разузнавателни средства, когато свидетелите са дали своите показания, тогава признанието да се приема като някакъв акт, който да обуславя една по-лека наказателна отговорност.

Водещ: Това не го ли прие БСП, или бъркам, не го ли гласува този парламент и БСП, тази възможност?

М. Миков: Не, мисля, че текстът е от по-предишно време. Но ако имаме някаква вина, това е, че не сме го ревизирали.

Водещ: Казахте преди малко случай за убийство. Между другото има ли някаква нова информация около Ахмед Емин? Наскоро в нашето предаване Бойко Борисов отново каза, че според него става дума за убийство.

М. Миков: Столичният. . .

Водещ: И бащата твърди това, на Ахмед Емин. Имаше твърдения, че има голямо разминаване във времето, в което е произведен изстрелът, и момента, в който това е съобщено на полицията.

М. Миков: Столичният кмет не за пръв път използва публичното пространство, за да лансира неверни твърдения, версии, като примерно тази, че едва ли не заради Челопечене е станало земетресението в София, сега и тази, че става въпрос за убийство. Мисля си, че това е едно мародерско отношение към. . .

Водещ: Но и бащата на Ахмед Емин. . .

М. Миков: . . . един конкретен случай.

Водещ: . . . смята така.

М. Миков: Бащата го оправдавам. Бащата го оправдавам, той е близък човек. За случая трябва да ви кажа, че такава прозрачност, такава скорост на процеса, от началния момент участие на полицаи, на прокурори, на следователи при най-строг контрол за спазване на правилата, едва ли можем да си позволим във всеки един случай. Така че гарантирам, че там няма нищо скрито-покрито. И мисля си, че в скоро време, става въпрос все пак за едно детайлно изключване на всички възможни версии, и то чрез разпит и чрез експертизи, и мисля си, че в скоро време и това дело ще приключи.

Водещ: По начина, по който очакваме - самоубийство.

М. Миков: Да. Всички факти говорят за самоубийство, доказано самоубийство. Друг е въпросът, че в момента прокуратурата се занимава. . .

Водещ: А склоняването?

М. Миков: . . . с това да установи дали не е имало склоняване към това самоубийство. Тоест въпросът за убийство или самоубийство не стои - въпросът стои дали не е имало склоняване към самоубийство. И това е въпрос, на който разследването ще отговори.

Водещ: Някои примери от живота. Онзи ден при престрелка беше убит един човек. Имаше ли начин да не се стига дотам?

М. Миков: Винаги има начин. Винаги има начин. В същото време този човек и извършил убийство. Избягал е от преследване. Издирван е за това престъпление. Има данни, че и други престъпления е вършил. Въоръжен е с "Хеклер и Кох". Тези, които познават оръжията знаят, че това е изключително силно едрокалибрено оръжие. Стреля срещу полицаи. Така че в този случай като че ли нямаше друг начин.

Водещ: Нямаше друг начин.

М. Миков: Колкото, колкото и полицията винаги, и това много често се отчита като една слабост на полицията в едно демократично общество, максимално да мисли за живота и здравето на гражданите. В едно военизирано, в едно тоталитарно общество полицията е много по-ефикасна срещу престъпниците. Тогава тя действа с цел да неутрализира. В общество като нашето и нашата полиция в това отношение мисля, че има много сериозно достижение, тя действа, преди всичко мислейки за живота на гражданите, за живота на пострадалите, а много често полицаите действат така, че да не увредят и лице, което е извършило престъпление. Това е категорично ясно като поведение и често сме обвинявани от обществото, че няма достатъчно силовост. Но аз си мисля, че това е добър атестат и за полицията, и за нашето общество.

Водещ: Казвате силовост. Изложиха ли се според вас властите в историята с Галеви? Бяхме свидетели на едно издирване, после се оказа, че те не са разбрали, били са в някакви срещи. Сами отидоха, на крака, в следствието, мисля. И какво?

М. Миков: Защо да сме се изложили. Ставаше въпрос за една системна, планирана акция по отношение на лица, които са извършвали престъпления. А тези граждани. . .

Водещ: Те си казаха, че дни преди това са виждали. . .

М. Миков: Тези граждани, на които. . .

Водещ: . . . че ги следят.

М. Миков: . . . които и от вашата медия и от други медии гастролираха няколко дни след това, те имат тяхно трактуване на въпроса. Не знам кой им е казал и те защо са очаквали, че някой ще нахлува със сила, че някой ще предприема някакви силови действия по отношение на тях. Имаше една такава версия. Аз поне не знам. . .

Водещ: Те казаха - възпитано, културно, с автомати. . .

М. Миков: Аз поне не знам. Е, полицаите, когато си вършат работата, са въоръжени. Но аз поне не знам някой да е планирал някаква акция с танкове едва ли не и с барети, и с такива неща.

Водещ: Изглеждаше обезсърчаващо.

М. Миков: Не, аз мисля, че резултатите. . .

Водещ: Като финал.

М. Миков: . . . резултатите от тези действия по отношение на крадени коли, на коли с документи с невярно съдържание са обнадеждаващи.

Водещ: Крадени. . .

М. Миков: И такъв тип, и такъв тип действия, съвместни, на полиция, митници, данъчни и прокуратура ще продължи.

Водещ: Крадени коли, казвате. Изключително ме изуми публикация в "24 часа" отпреди няколко дни, в която се съобщаваше за луксозен джип, мисля, че BMV, който изчезва от двора на четвърто, мисля, районно полицейско управление в столицата. Иска се откуп да бъде върната тази кола, открадната от двора на полицията. Има ли наказани? Как е възможно да изчезне веществено доказателство от двора на полицията? Въобще. . .

М. Миков: Първо. . .

Водещ: . . . да не би полицаите да участват в тази схема? Как е възможно въобще да се случи?

М. Миков: Аз също, аз също бях сериозно, така, подразнен от този факт. В момента тече проверка. Ще видя какви са резултатите и при всички случаи ще има хора, които да носят отговорност. Става въпрос. . .

Водещ: Няма ли камери на тези места?

М. Миков: Няма камери. Полицията е в такова състояние, че това не е дворът на полицията, става въпрос за паркинга пред полицията, където има десетки и стотици коли. . .

Водещ: Тоест всеки може да си открадне. . .

М. Миков: Ето това . . .

Водещ: . . . оттам да си хареса кола.

М. Миков: Не би трябвало да може и някой трябва да отговаря за това. Мисля си, че. . .

Водещ: Наглостта е много голяма, когато се иска и откуп.

М. Миков: Мисля си. . . Не, става въпрос за кола, за която преди това е искан откуп, която полицията е открила. . .

Водещ: И пак я крадат повторно.

М. Миков: Преместена е на паркинга пред районното полицейско управление, оттам изчезва, разбира се - открадната. . .

Водещ: Под носа на полицията?

М. Миков: Да, да. Такъв тип случаи намаляват доверието в полицията.

Водещ: Абсолютно.

М. Миков: Хиляди полицаи работят, за да докажат на обществото, че заслужават обществено доверие, и някой техен колега заспал. . .

Водещ: Сън ли е била причината в случая или нещо друго?

М. Миков: Не знам, не знам, нека приключи проверката, лично ще се заинтересувам. И някой техен колега с един такъв удар връща полицията назад в общественото доверие.

Водещ: Бихте ли могли да кажете, господин Миков, кога ще имаме разбита група за отвличания? В случая Ангел Бончев беше, а след това и начинът, по който беше отвлечена неговата съпруга, драстичен, даде повод да се говори отново за връзка между полицаи и експерти в областта на сигурността, които всъщност работят за групи, които се занимават с този изключително доходоносен бизнес. Доколкото бях чул изказвания на специалисти, това като наказание се третира по същия начин, по който кражбата на ромска булка се третира. . .

М. Миков: Е, не е така.

Водещ: Не е ли така?

М. Миков: Не е така. Тия специалисти просто не са добри, дето са го казали това.

Водещ: Нямаме разбита, нямаме разбита група, нали така? И покрай Ангел Бончев не се разбра какво стана.

М. Миков: Има, има случаи, в които полицията успешно е противодействала на такъв тип престъпления. Мисля си, че преди две години тук в Искърското дефиле, включително с чужденци. . .

Водещ: Това е доста отдавна.

М. Миков: В същото време, да, в момента ние сме длъжници по отношение на разкриването на този вид престъпления. Има няколко случая, по които полицията се оказва безпомощна, предприемат се определени мерки, включително чрез оборудване, чрез обучение, надявам се. . .

Водещ: Не е дошъл моментът да се похвалите - няма такава група, няма. . .

М. Миков: Надявам се, да, да, не мога да се похваля в никакъв случай.

Водещ: Огнян Стефанов?

М. Миков: При Огнян Стефанов също. Досъдебно производство, което тече, разпитват се свидетели, но все още няма разкрит извършител и поръчител на това тежко престъпление.

Водещ: Самосезирате ли се от публикации в медиите?

М. Миков: Отвсякъде се самосезира полицията. Тя не може да откаже да действа. И обикновено така се получава, че едва ли не тя е универсалният отдушник за всеки обществен проблем, независимо дребен, голям, тежък.

Водещ: Възможно ли е да се самосезирате или прокуратурата в случая? Имаше случай, в който известен журналист беше отстранен, но поводът беше едно писмо на важна фигура, бизнесмен, господин Златев, който се оплака, че е бил рекетиран и изнудван. Това нещо следва ли МВР да го провери дали е вярно или не?

М. Миков: Би трябвало прокуратурата да образува досъдебно производство, ако кредитира тази информация, и да възложи на Министерството на вътрешните работи да проведе следствените. . .

Водещ: Не ви е възлагала?

М. Миков: Доколкото знам, не е възлагана такава проверка.

Водещ: В единият случай означава, че не се вземат мерки, в другия случай означава, че една клевета е подействала.

М. Миков: Е, все пак МВР не е място за издаване на индулгенции.

Водещ: Добре. Заплатите на хората в системата на МВР? Помня, че при първото ви гостуване като министър си дадохте сметка, че с тези заплати все повече полицаи не е чудно, че отиват да работят от другата страна на барикадата.

М. Миков: От другата страна или на по-добри места, каквито са и съдебната система, каквато е и ДАНС.

Водещ: Ще повишат ли?

М. Миков: Търсим възможности за диференцирано увеличаване на някои най-тесни, най-тежки места, каквото е примерно разследването, каквото е натоварването в столичния град или в Пловдив, Варна, Бургас. Това създава много голямо напрежение в другите места. Защото системата е свикнала всички да получават еднакво. Но натоварванията не са еднакви. Средства трудно се намират - когато над 82-83 процента от бюджета ти отива за заплати, много малко остават за дейност. И в крайна сметка, пак казвам, преструктуриране чрез заделяне на ресурс и насочване към тези места, където службата е най-тежка и където функцията е най-важна. Защото и в Министерството на вътрешните работи, както, предполагам, и в националната телевизия, има тежка работа, има работа, за която се казва, че заплатата е най-добрата пенсия. Мисля си, че това разбиране и в Министерството на вътрешните работи трябва да бъде преживяно.

Водещ: Добре. Пропуснах един въпрос, който ще бъде последен. Много зачестиха случаите на заливане с киселина. Имам чувството, че стана някаква мода зловеща. Разкрихте тоя последния случай със Стаевска, но смятате ли, че наказанието е адекватно? Тя е обезобразена за цял живот.

М. Миков: Наказанията са адекватни, стига да са налице всичките обстоятелства от обективна и субективна страна. Мисля си, че съдът би могъл, без да внушавам, защото това не бива да си го позволява никой политик, да търси решения към максимума.

Водещ: Максимумът колко е?

М. Миков: Не, нямам представа в момента да ви кажа, ще ви излъжа. Но истината е, че Наказателният кодекс дава големи възможности, когато едно престъпление е извършено с някакви отегчаващи обстоятелства. . .

Водещ: Ами, вие го разкрихте. Той ако си признае сега, може под минимума да получи, нали така? Ако той си признае - да, аз отидох и залях. . .

М. Миков: Хипотетично - да.

Водещ: Което е проблем.

М. Миков: Мисля, че е проблем и е добре да го изчистим законодателно.

Водещ: Добре, благодаря ви за този разговор.

М. Миков: Благодаря и аз.

Водещ: Михаил Миков, вътрешния министър, пред "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Помагало за грамотност в социалните мрежи ще помага на зрелостниците преди матурите
Помагало за грамотност в социалните мрежи ще помага на зрелостниците преди матурите
20:45, 28.03.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Как ще работят морските ни граници след влизането в Шенген на 31 март?
Как ще работят морските ни граници след влизането в Шенген на 31 март?
20:31, 28.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Кои са подводните камъни пред избора на служебна власт?
Кои са подводните камъни пред избора на служебна власт?
20:07, 28.03.2024
Чете се за: 07:12 мин.
Специализирана полицейска операция в трите бежански центъра в София
Специализирана полицейска операция в трите бежански центъра в София
19:59, 28.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Адмирал Емил Ефтимов: Нужни са поне 2,5% от БВП за отбрана, за да бъдем адекватни на времето
Адмирал Емил Ефтимов: Нужни са поне 2,5% от БВП за отбрана, за да бъдем адекватни на времето
18:53, 28.03.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите
Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите
18:22, 28.03.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Рекордният бюджет на София е факт след 4 часа дебати
Рекордният бюджет на София е факт след 4 часа дебати
17:54, 28.03.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Новият спор в парламента - кой да е и кой да не е служебен премиер (ОБЗОР)
Новият спор в парламента - кой да е и кой да не е служебен премиер (ОБЗОР)
17:45, 28.03.2024
Чете се за: 05:45 мин.
МВР: Фалшиви са сигналите за бомби на летището, в Софийския университет и Съдебната палата
МВР: Фалшиви са сигналите за бомби на летището, в Софийския университет и Съдебната палата
17:26, 28.03.2024
Чете се за: 00:50 мин.
Цената на изборите - колко ни струваха последните 7 вота?
Цената на изборите - колко ни струваха последните 7 вота?
17:17, 28.03.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Липсата на кабинет може да окаже влияние и върху цената на тока за бита
Липсата на кабинет може да окаже влияние и върху цената на тока за бита
16:59, 28.03.2024
Чете се за: 04:42 мин.
Край на парламентарната рулетка, отиваме на избори
Край на парламентарната рулетка, отиваме на избори
16:35, 28.03.2024
Чете се за: 05:27 мин.
Топ 24
Най-четени
Красимир Райдовски коментира агентите в БНТ
Красимир Райдовски коментира агентите в БНТ
Пещерен манастир Св. Иван Пусти
Пещерен манастир Св. Иван Пусти