НОВИНИ

Роджър Уотърс се поклони на гроба на майор Томпсън

След пресконференцията за предстоящия концерт Роджър Уотърс се отправи към ботевградското село Литаковци. Там той почете паметта на британския майор Франк Томпсън, загинал у нас по време на Втората световна война. След като постави венец на гроба му, Роджър Уотърс отговори единствено на въпросите на "По света и у нас".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Мая Димитрова
22:34, 29.08.2013
Чете се за: 00:46 мин.
Още
роджър уотърс поклони гроба майор томпсън

След пресконференцията Роджър Уотърс се отправи към ботевградското село Литаковци. Там той почете паметта на британския майор Франк Томпсън, загинал у нас по време на Втората световна война. След като постави венец на гроба му, Роджър Уотърс отговори единствено на въпросите на "По света и у нас".

Въпреки огромните дупки по улиците на селото, Роджър Уотърс успя да стигне до монумента. Помоли да го оставим насаме на гроба на майора и да не снимаме този личен момент. Военният пилот Франк Томпсън загива на 24 години.

БНТ:
- Г-н Уотърс, смятате ли, че все още има войни, за които си струва да се умре?
Роджър Уотърс - вокалист на "Пинк Флойд":
Не.
БНТ:
- Защо сте тук днес?
Роджър Уотърс - вокалист на "Пинк Флойд":
- Тук съм, за да посетя паметника и гроба на майор Томпсън.
БНТ:
- Откъде знаете за него.
Роджър Уотърс - вокалист на "Пинк Флойд":
- Чували сте за книгата за него, написана от майка му и брат му след неговата смърт, тя е доста известна в Англия, както и участието му в партизанското движение в България през 44-та. Когато пристигнах в София си помислих, че най-малкото, което мога да направя е да дойда тук и да го уважа.


Въпреки натоварената си програма, музикантът от "Пинк Флойд" раздаде автографи на почитателите си, а специално за БНТ Роджър Уотърс подписа снимка. След което потегли към София и утрешния си концерт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали осакатиха 700-годишен чинар
Вандали осакатиха 700-годишен чинар
Британският парламент решава за военна намеса в Сирия
Британският парламент решава за военна намеса в Сирия