НОВИНИ

​108 арестувани при мащабна полицейска операция в страната

Акцията е започнала снощи и в нея са участвали всички униформени и оперативни работници от областните дирекции, както и жандармерията. Операцията ще приключи в понеделник, а при необходимост засиленото полицейско присъствие ще стане постоянно. Продължава и издирването на убийците на Веселин Стоименов и Александър Антов, които бяха разстреляни преди дни в София.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:43, 13.01.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Заради засиленото полицейско присъствие от МВР отчитат по-малко престъпления за последното денонощие. Проверени са над 4 500 души.

Старши комисар Тодор Гребенаров- заместник-директор ГДНП: Като основния акцент е в малките населени места.

Задържаните са за грабежи и хулиганство. Сред тях е извършителят на побоя над възрастното семейство в търговищкото село Камбурово. 32-годишният Петко Александров е криминално проявен с 4 присъди:

Старши комисар Константин Димитров - заместник-директор ГДНП: Присъдите са и за изнасилване, и за незаконно проникване.

Срещу нападателя са повдигнати обвинения за незаконно проникване в дома на семейство Кадирови и за побой. Според прокуратурата нападателят е търсел подслон. Не е искал да краде. Пострадалото семейство и хората в селото обаче още са притеснени, въпреки ареста.

Хатидже Кадирова, пострадала: Още не съм спокойна, после у друг ще влезе.

Йорданка Димчева, жител на с. Камбурово: Ние се страхуваме, вече в 5 часа се затваряме.

Продължава и работата за разкриване на убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов. Финансов мотив е водещата версия и за двете убийства, които не са свързани.

Старши комисар Константин Димитров - заместник-директор ГДНП: Дали от конкуренция в бизнеса, дали от чисто други мотиви на отделни лица, които са засегнати. Това тепърва ще се изяснява. В момента се прави финансов профил и на двете.. по-точно те са няколко фирми на Антов и на Стоименов.

За сега няма резултати при разплитането на убийството в Борисовата градина преди половин година на 16-годишният ученик Георги Игнатов. Никой не е разпознал лицето от снимките на камерите, които МВР разпространи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Расате е обвинен за средна телесна повреда
Боян Расате е обвинен за средна телесна повреда
Новият политически сезон започна с разместване на позиции в залата
Новият политически сезон започна с разместване на позиции в залата