НОВИНИ

Две 11-годишни момичета са най-четящите деца в Асеновград

Две 11-годишни момичета са най-четящите деца в Асеновград. Заради постиженията си те са отличени от Градската библиотека с приза „Читател на годината". За 365 дни всяко от децата е прочело над 150 книги.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
11:13, 31.12.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Петокласничките Ъшъл и Нелина учат в един клас и са най-редовните посетители в детския отдел на Градската библиотека в Асеновград.

Милена Марковска - директор на Градска библиотека "П. Хилендарски" - Асеновград: Нелина стана първият читател на годината в библиотеката, Ъшъл е вторият ни читател на годината през 2017 година, като наградата е рожден ден подарен от библиотеката.

Нели и Ъшъл имат отлични оценки в училище, харесват фентъзи жанра, а някои от книгите от библиотеката са прочели само за ден.

И двете момичета пишат стихотворения, а Нелина вече е създала и три книжки с приказки.

Ъшъл е решила, че ще стане лекар, но преди това смята да се справи с поредното предизвикателство и да научи още един чужд език - китайски.

За да насърчат повече деца да се борят за наградата "Читател на годината", от библиотеката са променили регламента, така че всеки може да стане победител веднъж на пет години. Кой ще бъде читател на 2018 година от библиотеката в Асеновград ще обявят в първия месец на 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се броят на загиналите след рухване на сграда в Русия
Увеличава се броят на загиналите след рухване на сграда в Русия
В Русия задържаха гражданин на САЩ, заподозрян в шпионаж
В Русия задържаха гражданин на САЩ, заподозрян в шпионаж