НОВИНИ

​11 нови лица в новото френско правителство

Френският президент Еманюел Макрон промени състава на кабинета и заложи на малко известни полици. До рокадите се стигна, след като трима министри от коалиционния партньор "Демократично движение" напуснаха заради скандал в партията им.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:35, 22.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
​11 лица новото френско правителство

Математическата равносметка след промените във френското правителство - 14 жени и 15 мъже. Местата на военния министър, министъра на европейските въпроси и на правосъдния министър, са заети от три жени, слабо познати на широката общественост.

Президентът Еманюел Макрон обяви, че ще направи промени още след изборната победа на партията му на парламентарните избори в неделя.

Министрите, които подадоха оставки, са от по-малката партия "Демократично движение". Тя е замесена в скандал с фиктивно назначаване на сътрудници на нейни депутати в Европейския парламент.

Правителството, което беше съставено преди малко повече от месец, беше напуснато и от министъра на териториалното сближаване Ришар Феран. Бивш социалист, сега центрист. Феран беше "дясната ръка" на Макрон по време на президентската кампания.

Той, обаче, е обвинен, че преди 6 години се е облагодетелствал от сделки с имоти. Френските медии твърдят, че Макрон е предложил на Ферар да оглави парламентарната група на "Република, напред".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Допълнителна възможност за плащане на данъци и такси в община Банско
Допълнителна възможност за плащане на данъци и такси в община Банско
10 години и половина затвор за Евелин Банев - Брендо
10 години и половина затвор за Евелин Банев - Брендо