НОВИНИ

8 полицаи са ранени след мача "Пирин" - "Левски" в Благоевград

7 души са задържани след сблъсъците между агитката на Левски и полицията. Заповедта за задържането им е за 24 часа. 8 полицаи пострадаха при сблъсъците, при които фенове на Левски хвърляха камъни, бутилки и други предмети. Двама от униформените са били приети в болницата в Благоевград с комоцио, но вече са изписани.

bnt avatar logo
от БНТ
10:17, 16.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
полицаи ранени мача пирин левски благоевград

В началото на първото полувреме на футболния мач „Пирин” – „Левски” фенове на „Левски” нахлуват в сектора на зелените. Полицаите се опитват да предотвратят сбиване между агитките, но феновете започват да хвърлят по тях камъни и бутилки.

В резултат са ранени 8 полицаи. Двама от тях - на 58 и 28 години, са приети в отделението по хирургия на МБАЛ Благоевград с комоцио, но вече са изписани. Другите служители на реда са с по-леки наранявания от хвърлените по тях предмети.

Мъж от агитката на "Левски" е потърсил помощ в благоевградската болница с кървяща рана на главата, но след като е била обработена е отказал да бъде хоспитализиран и е избягал.

7 фенове на "Левски" са задържани след мелето за нападението над полицаите. Те са в ареста с полицейска мярка „задържане за 24 часа”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 области с жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури
16 области с жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури
От Варна - благотворителност и по пощата
От Варна - благотворителност и по пощата