Фелдшер от Спешната помощ в Шумен тази нощ е бил пребит от младеж, чиято майка се нуждаела от медицинска помощ. Той нахлул в отделението и без никакъв повод се нахвърлил върху медика, нанасяйки му  удари по главата. Това не е първият случай на агресия срещу лекари в спешната помощ. В спешното отделение няма паник бутон, но и медиците смятат, че това няма да им помогне много.

Фелдшер от Спешната помощ в Шумен тази нощ е бил пребит от младеж, чиято майка се нуждаела от медицинска помощ. Той нахлул в отделението и без никакъв повод се нахвърлил върху медика, нанасяйки му удари по главата. Това не е първият случай на агресия срещу лекари в спешната помощ. В спешното отделение няма паник бутон, но и медиците смятат, че това няма да им помогне много.

Минути след като младежът подал сигнал на тел. 112, че майка му е получила инфаркт, отишъл в спешното отделение, нахлул в лекарския кабинет и заповядал на дежурния да тръгне веднага. Без никакъв повод от страна на медика младият мъж станал агресивен и обвинил, че екипът се бави.

"Аз се принудих да се обадя на моите колеги горе, да извикат полицията,
защото не мога да тръгна така да преглеждам пациент и да се разправям с
буйстващ младеж. Когато се обадих, обръщам се и той почва да ме бие... Поводът е, че не съм тръгнал веднага", разказа Денчо Денев - фелдшер в ЦСМП - Шумен.

Медикът работи от 31 години в Спешната помощ и за първи път преживява този ужас. Той е настанен в хирургичното отделение със счупен нос, множество синини по лицето и временна загуба на съзнание. Предстои му и операция.

Младият мъж е задържан за 24 часа часа. Срещу него е започнало бързо полицейско производство. Ако се стигне до съд, той може да излежи присъда до 8 години по закона за защита от агресията.