Има вероятност 117 човека да са се удавили при потъването на корабче с мигранти в Средиземно море край бреговете на Либия. Това предаде ДПА, като се позова на Международната организация по миграция (МОМ). Говорителят й Флавио ди Джакомо съобщи, че според тримата спасени от плавателния съд, на борда му е имало 120 души.

© БТА

Сред изчезналите са 10 жени и две деца, едното от които само на два месеца. На борда на корабчето е имало много хора от Западна Африка и 40 суданци, каза Ди Джакомо, цитирайки спасените мигранти.

По-рано днес италианската брегова охрана съобщи, че на борда на плавателния съд, който тя е открила да бедства на 50 морски мили (92,6 км) североизточно от либийската столица Триполи вчера, е имало 20 души. Тя успяла да спаси трима мигранти, които отвела на южния италиански остров Лампедуза. От разказите на спасените обаче станало ясно, че корабокрушението може да е още по-смъртоносно.

По данни на МОМ 83 мигранти са загинали в Средиземно море от началото на годината срещу 199 за същия период миналата година.

Лодка с мигранти се преобърна край бреговете на Либия

Лодка с мигранти се преобърна край бреговете на Либия

Гумена лодка с около 20 мигранти се преобърна край бреговете на Либия. Трима души са спасени, но 17 остават в неизвестност, заявиха италианските военн...