Тежка верижна катастрофа стана тази сутрин на магистрала "Струма" при село Дамяница. Повече от 30 автомобила са се ударили на пътното платно в посока София. Има загинал и много ранени.

Дамяница, Сандански Сандански

​Тежка катастрофа край Сандански, има загинал и много пострадали (СНИМКИ)

​Тежка катастрофа край Сандански, има загинал и много пострадали (СНИМКИ)

Тежка верижна катастрофа с над 20 автомобила стана тази сутрин на магистрала "Струма" в участъка между Сандански и Дамяница в посока София.

Повече от 30 автомобила са се ударили на магистрала "Струма" рано тази сутрин край санданското село Дамяница в посока София и не са могли да спрат навреме.

От Министерството на здравеопазването уточниха, че при катастрофата са пострадали 13 души. Някои от тях са с по-леки травми, но има и такива с по-тежки наранявания и в момента се оперират.

Млад мъж е загинал, след като е слязъл от автомобила си, за да предупреди всички пътуващи да спрат. Мъглата обаче е била наистина много гъста и тежкият камион не е видял спрелият на пътя човек и го е отнесъл. От полицията казаха, че заради гъстата мъгла видимостта е била около 4-5 метра.

© снимка: Ирина Николова
ст. комисар Николай Хаджиев - директор на ОД на МВР - Благоевград: Към момента насам пътуват екипи от следователи от НСлС, които ще извършат процесуално-следствените действия. Те разполагат с тесни специалисти в тази област на ПТП-тата. Разполагат с необходимите средства, за да може да се направят всички нужни процесуално-следствени действия, да се извърши оглед и поетапно да се освобождава движението. След определено време ще пуснем едната лента за движение в посока Кулата.

Все още не се знае кога ще бъде отворена магистралата. Преди малко беше пуснато движението в посока Кулата. Тези обаче, които се движат от Гърция трябва да преминават по обходния маршрут край Сандански.

© снимка: Ирина Николова