НОВИНИ

14 души са в болница след катастрофата на АМ "Тракия"

14 са пострадалите пътници от автобуса на градския транспорт, който беше ударен от ТИР на АМ "Тракия". Половината са настанени в болница "Света Анна". Четирима, сред които и дете са в "Пирогов" и трима в болница "Царица Йоанна - Исул". С опасност за живота са мъж на 60 г. и жена на 54 г.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
10:20, 23.05.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
души болница катастрофата тракия

Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма и тежка гръдна травма и е в реанимация, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна". Жената е тежка лицева травма и фрактура на долната челюст. 4 пациенти са предимно с гръдно-коремни травми и различни травми на долни крайници и са хоспитализирани в Клиниката по неврохирургия и Клиниката по хирургия. Един е освободен за домашно лечение.

Д-р Анна Николова, началник на Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна": Опасност за живота по принцип има за двама от пострадалите. Останалите са в тежко състояние. Водещото е стресът и уплахата при тях. Двамата в тежко състояние са в реанимация. Абсолютно всички подлежат на диагностично-уточняване, периодичен контрол, наблюдение.
проф. Асен Балтов - директор на УМБАЛСМ "Пирогов": В Пирогов са приети двама души за лечение - дете на 4 години със счупване в подбедрицата, което по спешност е наместено и гипсирано. 27-годишна пациентка със счупване на колянно капаче, която също е диагностицирана и мобилизирана и също остава за наблюдение. И една жена, която била с комоцио и навяхване в областта на врата - поставена ѝ е яка. И жената е отказала да бъде оставена за наблюдение и е освободена.

Автобусът, който е изтлъскан от пътното платно, но не се е преобърнал, се е движел по линия №7 - от Долни Лозен към Гара Искър в София.

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 7.20 часа тази сутрин. По-късно към 9.30 ч. движението бе отклонено през с. Лозен, за да може да се изтегли падналият извън пътя автобус. На магистралата в посока София има образувана колона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как високите технологии променят човешки съдби
Как високите технологии променят човешки съдби
Български учен в новата лаборатория на проф. Люк Монтание
Български учен в новата лаборатория на проф. Люк Монтание