НОВИНИ

12-годишен пианист от Казанлък ще свири в Карнеги хол в Ню Йорк

12-годишен пианист от Казанлък е поканен да открие концерта на победителите в конкурса "Златни класически музикални награди", който ще се проведе през март в Карнеги хол в Ню Йорк. В последната година Виктор Владков безапелационно спечели четири от най-известните конкурси за пиано в света и така получи покана да свири на престижния музикален форум.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
13:22, 15.01.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Когато бил на 4 години Виктор споделил с родителите си, че обича музиката и иска да свири на пиано. Родителите обаче се отнесли с недоверие към желанието му. Майката на Виктор разказа, че един ден когато го прибирала от детската градина, той й казал, че си е записал час при музикалната педагожка Елена Юлиянова.

Кети Манолова, майка на Виктор
При което аз бях изключително изненадана и ми стана безкрайно неудобно ,че до този момент бях се отнесла несериозно към неговите желания и разбира се го доведох на първата среща с г-жа Юлиянова, която никога няма да забравя, защото тя каза ,,О, но аз съм си помислила, че той е момиче, малък е за пиано, моля Ви доведете го догодина. Но ей на тази врата, като бяхме на излизане вече - той я погледна, тя с срещна погледа му и каза, моля Ви върнете се - това дете гледа много умно и мисля, че ще стане музикант,,

Виктор свири непрекъснато на пиано и вече е сменил три инструмента. Разбира се като всички деца обича компютърните игри, конструира, кара ски и колело, играе тенис. Но за него музиката е най-голямото удоволствие

Виктор Владков
За мен музиката е начин, по който аз мога да изразявам своите чувства и емоции и в зависимост от моето настроение и емоции свиря различни произведения. Щастлив съм, че съм открил своя талант в по-ранна възраст и също,че съм се срещнал с такъв талантлив педагог.

Истинско удоволствие е да се работи с Виктор, казва неговата преподавателката по пиано.

Елена Юлиянова, музикален педагог
Когато в едно умно и талантливо дете, в една ярка личност, какъвто е Виктор Владков поне за мен се съчетават отлични музикални способности, умножени на упорит труд и голяма любов към изкуството, музиката и пианото , успехът не закъснява.

Виктор Владков има спечелени повече от 60 награди от национални и международни конкурси и мечтата му е да продължи да се занимава с музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се е обличала българката преди 2 века?
Как се е обличала българката преди 2 века?
Кораб с мигранти потъна край Либия
Кораб с мигранти потъна край Либия