НОВИНИ

12-годишно момче в болница след алкохолно натравяне

Петокласник от котелското село Кипилово е приет по спешност в сливенската болница след алкохолно натравяне. 12-годишното момче и съучениците му успели да си купят уиски от магазин в близост до училището, да го внесат в класната и да се почерпят по случай края на учебната година. Учителите са категорични, че децата не са оставени без контрол, но не са забелязали, че почерпката всъщност е била сериознен алкохолен запой. За щастие, детето е в стабилно състояние и вече е изписано от болницата.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:24, 18.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Петокласниците решили да отпразнуват края на учебната година в клас. Събрали пари за сок, но от магазина до училище купили уиски. Внесли го в чанта и го скрили в шкафа на класната стая.

Драгомира Венкова - ученичка в пети клас
„Знаем, че е забранено, ама никой не ни е питал, те учителките не забелязаха. Въпрос: В магазина някой не ги ли е спрял ? - Не, никой не ги е спирал!"

Директорът на училището твърди, че децата не са оставяни без надзор, просто са били изобретателни и са успели да заблудят учителите.

Иванка Момчарова - директор ОУ „Кирил и Методий" с. Кипилово
„Скрили бутилката в шкафа, вадили са от там и са размесвали с оригинална кола и за това нито учителите нито аз успяхме да разберем нещо, да помиришем. Лошото е това, че в желанието си да се скрият от нас са пили на екс. Постоянно около тях имаше учители"

Според родителите по-виновна за случилото се е магазинерката, която е продала алкохол на децата.

Айше Исмаилова - майка на пострадалото момче
„Предният ден събираха по пет лева и отидоха да празнуват в училище. Обясними детето, че щи си купуват кебапчета, безалкохолно. През ума ми не е минавало, че алкохол ще купуват. Учителите къде са били децата като пият, как го е внесло в училище!"

След инцидента въпросния магазин е затворен. За щастие детето е вън от опасност, изписан е от болницата и ще започне ваканацията с лечение в къщи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на кв. „Аспарухово” на протест по повод 2 години от потопа
Жители на кв. „Аспарухово” на протест по повод 2 години от потопа
Събитията в Благоевград вече и в телефона
Събитията в Благоевград вече и в телефона