НОВИНИ

Венцислав Мутафчийски: 13 000 пациенти са пренасочени от други болници към ВМА

Военномедицинската академия успява да запази лидерските си позиции в националното здравеопазване. Ние сме надежден партньор и се ползваме от доверието на всички българи. 13 000 са пренасочените пациенти към ВМА от други болнични заведения. Това заяви директорът на Военномедицинска академия полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски в студиото на "Денят започва". Днес се навършват 126 години от откриването на болничното заведение.

bnt avatar logo
от БНТ
07:25, 01.12.2017
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Пред БНТ той каза, че е стабилно състоянието на тримата пострадали при тежката катастрофа край Микре, при която загинаха 9 души.

Проф. Мутафчийски коментира и чернодробните трансплантации, които се извършват във ВМА, тъй като болницата е една от двете, които извършват такива. Имаме трима нови доценти с впечатляваща научна продукция в тази област. Извършени са 7 трансплантации на черен дроб, каза проф. Мутафчийски.

Той увери, че има достатъчно млади и будни хора, които имат ентусиазъм да останат в България и да развиват медицината.

По думите му изостава заплащането на клиничните пътеки, но новият здравен министър има виждане по този въпрос, което му дава надежда, че ще има прецизиране на клиничните пътеки по отношение тяхното оценяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запалиха колата на директора на затвора в Пловдив
Запалиха колата на директора на затвора в Пловдив
Надежда Тодоровска за ползите от кръводаряването
Надежда Тодоровска за ползите от кръводаряването