НОВИНИ

13 компании настояват Тръмп да остави САЩ в парижкото споразумение за климата

Тринайсет големи международни компании, включително няколко американски гиганта, призоваха днес президента Доналд Тръмп да остави Съединените щати в парижкото споразумение за климата.

bnt avatar logo
от БТА
21:30, 26.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
компании настояват тръмп остави сащ парижкото споразумение климата

Промишлените групи, сред които петролните компании Би Пи и Шел, както и американският агрохимически гигант ДюПон, лидерите в света на технологиите Гугъл, Интел и Майкрософт, както и търговската верига Уолмарт, изтъкват в съвместно писмо, че продължаването на американското участие в това споразумение "ще им помогне да се справят със увеличаващите се опасности, свързани с климатичните промени, както и да бъдат конкурентоспособни на разрастващия се световен пазар на чисти енергии".

"Ангажирайки всички страни да действат, това споразумение увеличава пазарите за иновативни чисти технологии в енергийния сектор, създава работни места и поражда икономически растеж", е посочено в писмото.

Според подателите "отсъствието на Съединените щати от споразумението би могло да компрометира достъпа на американските компании до тези разрастващи се възможности".

Доналд Тръмп обеща в предизборната си кампания да сложи край на участието на САЩ в споразумението, сключено през декември 2015 година в Париж от 195 страни.

През март Белият дом съобщи, че ще обяви решението си преди участието на Тръмп в срещата на Г-7 в Италия на 26 и 27 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина актьорът Мирослав Косев
Почина актьорът Мирослав Косев
Русенски майстор на лули е превърнал занаята в изкуство
Русенски майстор на лули е превърнал занаята в изкуство