Над 100 събития на 75 места в Пловдив ще могат да се видят тази година в рамките на фестивала Нощ Пловдив 2017. Регионалният телевизионен център на БНТ в Пловдив по традиция също се включва във фестивала. Пред сградата на улица "Найден Геров" 8 на голям екран в реално време ще бъде показан спектакълът "Дама пика" на Държавия куклен театър в Пловдив, който актьорите играят в руския град Рязън.

Пловдив

За 13-о издание на Нощ/Пловдив от 15-и до 17-и септември организаторите са подготвили богата програма от изложби и пърформанси в музеи, галерии, културни институции и открити пространства. Тази година във фестивала са включени нови пространства, като Детмаг "Снежанка", където ще бъде подредена изложба с документи.

Веселина Сариева – директор на фондация "Отворени изкуства": "Община Пловдив изключително много ни помогна в процеса на работа с това пространство, защото ние търсихме пространство, където да направим изложбата, и в един момент се оказа, че действително няма къде, и си казахме: "Aма това е много интересно".