13 служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Горна Оряховица днес подадоха молби за напускане. Поводът за решението на здравните работници е насилието над техен колега. Преди дни 35-годишна жена нападна фелдшера Наталия Армянова и още тогава колегите й заявиха, че обмислят колективна оставка.

Горна Оряховица

Близо 50- те служители на Центъра за спешна помощ в Горна Оряховица се събраха на извънредно събрание и 13 от тях подадоха своите молби за напускане.

Стела Маркова - медицински фелдшер: Не се чувствам защитена и идвам със страх на работа. А да не говорим, когато се подаде някакъв адрес особено нощно време и тръгвам само с шофьор, с какъв страх тръгвам.

Иван Шишков - ст. фелдшер: Жалко, че оставяме такова голямо население без медицинско обслужване заради такива случаи, които напоследък много зачестиха!

Спешният център обслужва 80 000 пациенти в общините Горна Оряховица, Лясковец, Златарица, Елена и Стражица.

Валентина Хаджирадева - директор на ЦСМП - Велико Търново: Февруари месец ще бъде критично и проблемно, ако не размислят колегите. Пациентите ще чакат, когато единственият екип, който остане на работа когато успее да ги обслужи, няма от къде да взема други.

Останалите служители на центъра за спешна помощ в Горна Оряховица заявиха, че също обмислят в следващите дни да подадат предизвестие за напускане.

Нападнаха медицински фелдшер от Спешната помощ в Горна Оряховица

Нападнаха медицински фелдшер от Спешната помощ в Горна Оряховица

Лекарите от Спешната помощ в Горна Оряховица са готови да напуснат колективно заради ескалацията на агресията срещу тях. Жена с болно бебе е нападнала...