НОВИНИ

13 служители на Спешна помощ в Горна Оряховица подадоха молби за напускане

13 служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Горна Оряховица днес подадоха молби за напускане. Поводът за решението на здравните работници е насилието над техен колега. Преди дни 35-годишна жена нападна фелдшера Наталия Армянова и още тогава колегите й заявиха, че обмислят колективна оставка.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:25, 25.01.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Близо 50- те служители на Центъра за спешна помощ в Горна Оряховица се събраха на извънредно събрание и 13 от тях подадоха своите молби за напускане.

Стела Маркова - медицински фелдшер: Не се чувствам защитена и идвам със страх на работа. А да не говорим, когато се подаде някакъв адрес особено нощно време и тръгвам само с шофьор, с какъв страх тръгвам.

Иван Шишков - ст. фелдшер: Жалко, че оставяме такова голямо население без медицинско обслужване заради такива случаи, които напоследък много зачестиха!

Спешният център обслужва 80 000 пациенти в общините Горна Оряховица, Лясковец, Златарица, Елена и Стражица.

Валентина Хаджирадева - директор на ЦСМП - Велико Търново: Февруари месец ще бъде критично и проблемно, ако не размислят колегите. Пациентите ще чакат, когато единственият екип, който остане на работа когато успее да ги обслужи, няма от къде да взема други.

Останалите служители на центъра за спешна помощ в Горна Оряховица заявиха, че също обмислят в следващите дни да подадат предизвестие за напускане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ: Отпускането на нови кредити не трябва да расте по-бързо от доходите
БНБ: Отпускането на нови кредити не трябва да расте по-бързо от доходите
В памет на жертвите на Холокоста: Депутати се включиха в кампанията Ние помним
В памет на жертвите на Холокоста: Депутати се включиха в кампанията "Ние помним"