НОВИНИ

137 години от създаването на Министерството на вътрешните работи

Тази година се навършват 137 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. То е учредено с Указ №1 на княз Александър I Батенберг през 1879 година, когато е назначено и първото правителство. Празничната церемония се състоя пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и поднасяне на венци в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния дълг.

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 05.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Празничната церемония започна с водосвет и литургия за здраве. След това вътрешният министър Румяна Бъчварова прие почетния караул и поздрави униформените. Министър Бъчварова очерта като основни приоритети на МВР опазването на границите, борбата с организираната престъпност и контрабандата.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи: Ние съзнаваме нашата отговорност и в това да печелим доверието на българските граждани, защото днес, това от което се нуждаем най-много е доверието и разбирането на обществото.

Празникът продължи с демонстрация на специализираната техника на МВР.

Тодор Цачев: Аз идвам от провинцията специално за този празник. Радвам се, че в България има такива сили, които ни защитават обикновените граждани.
Денко Денков, служител в МВР: Децата ги запознавам с различната техника, защото те отсега започват да се учат. - Ще Ви последват ли в професията? - Надявам се.
;

- Какво не знаят хората за вашата професия?

Комисар Пламен Зашев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението": Не знаят трудностите, с които се сблъскваме. Особено в малките градове много често негативите са от това, че по-бавно се гаси, а то се гаси бавно, защото хората са много малко.

Специално за празника за първи път беше показан и един от вертолетите на Гранична полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДСБ: Транспортният проект ощетява пловдивчани
ДСБ: Транспортният проект ощетява пловдивчани
Да се върнеш в играта... на живота
Да се върнеш в играта... на живота