15 деца остават под наблюдение в педиатричното отделение на болницата в Разлог, което се оказа огнище на заразата с морбили. Те са изолирани и не се допускат контакти на близките с тях, съобщава БНР.

Разлог

Всички заразени с морбили деца са били приети и лекувани в детското отделение на общинската болница в Разлог, което според експертите от Районната здравна инспекция е отключило епидемичния взрив в района.

Миналата година инфекциозното отделение там беше закрито поради липса на лекари специалисти. В момента се проверява медицинската документация и се разследват обстоятелствата, при които е тръгнала заразата.

От вчера отделението е затворено, а петнайсетте деца, които са лекувани в него и са били в контакт със заразените, са изолирани и ще бъдат под наблюдение до края на месеца. Състоянието на малките пациенти е добро, каза управителят на болницата в Разлог д-р Божидар Велев.

От общо 19 приети в инфекциозните отделения на три болници, 14 са показали положителни проби за морбили.

Нови случаи на морбили в страната: Опасност от епидемия няма

Нови случаи на морбили в страната: Опасност от епидемия няма

Случаите на морбили се увеличават, но засега няма опасност от епидемия - уверяват от здравното министерство. 5 случая са лабораторно потвърдени. За ощ...