НОВИНИ

15 души са ранени при антиправителствения протест в Албания

15 души пострадаха при антиправителствен протест в Албания. Полицията обяви, че са арестувани повече от 50 души по време на демонстрацията срещу кабинета на премиера Еди Рама в Тирана. По-голямата част от задържаните са членове на опозиционната Демократическа партия.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:11, 12.05.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
души ранени антиправителствения протест албания

Общо срещу 84 души са повдигнати обвинения, като сред тях са няколко депутати и членове на ръководството на Демократичната партия, съобщава Albanian Daily News. Те ще отговарят за нападение на служители при изпълнение на служебните им задължения, разрушение на собственост и притежание на запалителни вещества.

Масовият протест срещу политиката на управляващата Социалистическа партия, който трябваше да продължи до полунощ вчера, прерасна в безредици и сблъсъци с полицията. Демонстрантите замеряха служителите на реда с коктейли „Молотов“ и камъни. В отговор полицията използва сълзотворен газ и водни струи. Протестиращите са запалили бутилки със запалителна течност на входа на сградата на парламента.

Лидерът на Демократическата партия обвини за насилието премиера Еди Рама като заяви, че той е започнал война срещу собствения си народ. Люлзим Баша каза още, че правителството е „криминална хунта“. Лидерът на опозицията обеща да продължи борбата срещу управляващите, докато те не бъдат свалени от власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключиха изборите за президент и двата референдума в Литва
Приключиха изборите за президент и двата референдума в Литва
Арестуваха пилот на летището в Кентъки за тройно убийство
Арестуваха пилот на летището в Кентъки за тройно убийство