15 души пострадаха при антиправителствен протест в Албания. Полицията обяви, че са арестувани повече от 50 души по време на демонстрацията срещу кабинета на премиера Еди Рама в Тирана. По-голямата част от задържаните са членове на опозиционната Демократическа партия.

Общо срещу 84 души са повдигнати обвинения, като сред тях са няколко депутати и членове на ръководството на Демократичната партия, съобщава Albanian Daily News. Те ще отговарят за нападение на служители при изпълнение на служебните им задължения, разрушение на собственост и притежание на запалителни вещества.

Масовият протест срещу политиката на управляващата Социалистическа партия, който трябваше да продължи до полунощ вчера, прерасна в безредици и сблъсъци с полицията. Демонстрантите замеряха служителите на реда с коктейли „Молотов“ и камъни. В отговор полицията използва сълзотворен газ и водни струи. Протестиращите са запалили бутилки със запалителна течност на входа на сградата на парламента.

Лидерът на Демократическата партия обвини за насилието премиера Еди Рама като заяви, че той е започнал война срещу собствения си народ. Люлзим Баша каза още, че правителството е „криминална хунта“. Лидерът на опозицията обеща да продължи борбата срещу управляващите, докато те не бъдат свалени от власт.