НОВИНИ

"БГ Радио" празнува 15 години

На 3-ти март "БГ Радио" отпразнуваха 15-ти рожден ден със специална 15 часова програма. Нейната кулминация изненада слушателите си точно в 12 на обяд с концерт на живо от студиото на радиото, което за малко да се окаже тясно, за да побере най-обичаните звезди на България. Репортерът ни Ирина Шуликова проследи музикалното събитие.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
11:52, 04.03.2016
Чете се за: 01:24 мин.
Още

15 години само българска музика, която озвучава дните на слушателите на "БГ Радио" с любимите им песни. Най-популярните звезди от родния небосклон се включиха в програмата за рождения ден на медията.

Николай Янчовичин, изпълнителен директор на "БГ Радио": Трети март е един от най-светлите български празници, в които усещаме Освобождението, свободата от всички проблеми, които сме имали. Това беше и целта - "БГ Радио" да стартира на 3-и март. Да покажем, че ние сме един силен народ, който има хубави неща, които може да покаже и ние го показваме със страхотната българска музика.
Йордан Караджов: "БГ Радио" например, където се намираме в момента, е единствената българска медия, която обръща сто процента внимание на това, което се произвежда от българските композитори, от артистите, от певците, от аранжорите, така че пожелавам им всичко най-добро!
Орлин Павлов: "Всеки трябва да чувства и да слуша това, което иска – няма нищо задължително според мен. Когато има повече българска музика, българинът няма как да не я слуша, затова ние музикантите трябва да правим повече музика.
Николай Янчовичин, изпълнителен директор на "БГ Радио": Изобщо в ефира на България трябва да има повече българска музика, защото тя е много добра, има много добри и златни хитове и нови български изпълнители. Не така беше през годините, когато стартира БГ Радио.

Изкуството е невъзможно извън свободата на изразяване, затова попитахме любимите изпълнители на България какво означава свободата за тях.

Йордан Караджов: Аз и моето семейство сме расли в много свободна среда и продължаваме да възпитаваме децата си, а вече и внуците си. Така че свободата е нещо много условно, но задължително за човека.

Венцислав Роланд-ВенЗи: Без нея не можеш нито да се чувстваш жив, нито да твориш, нито да се реализираш.

Дивна: Свободата е нещо, което е най-големият подарък, който един човек може да си подари или другите да му подарят, но в същото време е една отговорност.

Орлин Павлов: Свободата в никакъв случай не е свободия. Свободата е излъчване, свободата е присъствие, свободата е самочувствие. Аз съм изключително горд винаги на 3-и март, защото когато съобщават геройски загиналите, съобщават и моя дядо – той е загинал във Втората световна война на 10.12.1943 г. в бомбардировки. Той е бил летец и загива, докато защитава България. Всеки път, когато съобщават името му, се чувствам изключително горд - майор Павел Павлов.

15-часовият маратон беше наситен от любов към българското и родната ни музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на Наско Сираков се подобрява
Състоянието на Наско Сираков се подобрява
Проверки на границата за залежали зеленчуци от Гърция
Проверки на границата за залежали зеленчуци от Гърция