НОВИНИ

15 израелски граждани са пострадали при пожара в букурещкия нощен клуб

Около 15 израелски граждани са пострадали при пожара в популярен букурещки нощен клуб през изминалата нощ, като голяма част от тях са настанени в болници в румънската столица с лека интоксикация от вдишване на дим или с хипотермия, съобщава Аджерпрес, цитирайки представители на израелското посолство в Букурещ.

bnt avatar logo
от БТА
14:38, 21.01.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
израелски граждани пострадали пожара букурещкия нощен клуб

Общо 44 души бяха откарани в болници в резултат на пожара, който разруши до основи нощния клуб, разположен до езерото Тей. Телевизионният канал "Диджи-24" съобщи, че много гости на клуба, изплашени от пожара, са скочили в замръзналото езеро. Пожарникарите са ги извадили от езерото, но някои от хората са пострадали от хипотермия.

В момента петима души все още се намират в болница, като един е в тежко състояние.

Очевидци твърдят, че много от посетителите са пушили в помещенията на клуба, въпреки че в Румъния това е забранено със закон. Причините за пожара се разследват, като прокуратурата е образувала наказателно дело по случая. Има разногласия по въпроса дали клубът е имал всички необходими разрешителни за функционирането си.

Корина Ангел, свидетел на пожара, казва, че покривът на заведението се е запалил пръв, а пушекът е излизал през системите за вентилация, съобщава информационният сайт Зиаре. По думите й в клуба се е пушело през цялата нощ, а бутилките със скъпи питиета са били придружавани от фойерверки.

Вицепремиерът Севил Шайдех, която временно изпълнява премиерските правомощия, тъй като министър-председателят Сорин Гриндяну е на посещение в САЩ, пристигна в министерството на вътрешните работи, за да обсъди ситуацията с вътрешния министър Кармен Дан и с министъра на здравеопазването Флориан Бодог.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Църквата чества паметта на Св. Максим Изповедник и на Св. мъченик Неофит
Църквата чества паметта на Св. Максим Изповедник и на Св. мъченик Неофит
Над 300 прояви във „Варна – Европейска младежка столица“
Над 300 прояви във „Варна – Европейска младежка столица“