НОВИНИ

15 км опашка от ТИР-ове на ГКПП "Кулата"

Продължават протестите на гръцките фермери. Кулата - Промахон е все още блокиран. Опашката от камиони от българска страна на пункта вече е над 15 километра, подобна е и ситуацията в гръцката част. Там от вчера не се допускат товарни автомобили. Гръцките фермери заплашват с безсрочни протести.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
12:23, 02.02.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Близо 24 часа чакат шофьорите на тирове. Опашката е над 15 км вече. Хората са изнервени и недоволни затова, че нямат никаква информация кога ще могат да продължат. Километричната опашка е от двете страни на границата.

От гръцка страна заплашват да блокират и за леки автомобили. Коли в момента преминават. През "Илинден - Ексохи" след 15 часа се очаква движението да бъде възстановено.

Гръцките фермери увеличават времето за блокади не само на тези два пункта. Плашат с безсрочно затваряне на всички гранични пунктове със съседните страни.

Недоволството им ескалира, след като властите отхвърлиха искането им срещу спрените субсидии. Те плашат с безсрочна стачка. Те заявят, че нямат намерение да преговарят за спорните текстове в закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионерите в Балчик пътуват с намаление
Пенсионерите в Балчик пътуват с намаление
Повече осиновени деца от чужденци
Повече осиновени деца от чужденци