НОВИНИ

15 са жертвите на тежкия инцидент в златодобивна мина в Красноярския край

15 са вече жертвите на тежкия инцидент в златодобивна мина в Красноярския край, съобщава АФП. Други 13 души са обявени за издирване. Тече мащабна спасително-издирвателна операция.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:45, 19.10.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
жертвите тежкия инцидент златодобивна мина красноярския

Инцидентът се е случил след скъсване на стена на язовир, разположен край мината в Красноярския регион. Местните спасителни служби заявиха, че 14 от работниците в мината са хоспитализирани.

Десетки спасители и пожарникари с 12 единици техника работят на мястото на инцидента, посочват от руското министерство на извънредните ситуации. На помощ са изпратени и хеликоптери, които да помогнат за евакуацията на пострадалите.

Инцидентът е станал след скъсването на язовирната стена на водния резервоар, който се стопанисва от златодобивна компания. Водата е заляла две временни общежития на работници в село Шчетинкино, където са живеели най-малко 80 души.

Като причина за инцидента се посочва лошото стопанисване на съоръжението, разположено на река Сева, което вероятно е преляло под напора на придошлите води.

Според очевидци приливната вълна е била с височина от близо 5 метра. Огромно количество кал и скална маса е заляло общежитията и ги е отнесло.

Води се разследване за престъпна небрежност и лошо стопанисване на съоръжението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Показаха две станции от третата линия на метрото
Показаха две станции от третата линия на метрото
Близо 200 ранени в Каталуния след поредна нощ на сблъсъци
Близо 200 ранени в Каталуния след поредна нощ на сблъсъци