НОВИНИ

150 000 автомобила се очаква да напуснат София за празниците

Около 150 000 автомобила се очаква да напуснат София за предстоящите празници. Голямото пътуване на столичани заради предстоящите празници започна още в ранния следобед по основните направление магистралите "Хемус", "Тракия" и към Перник, посока магистрала "Струма". Поради тази причина и пътната полиция мобилизира целия си наличен ресурс, за да обезпечи безпрепятствено движението на моторните превозни средства.

Николай Минков
от Николай Минков
20:04, 13.04.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Не всяка ситуация на пътя може да се предвиди. Такъв бе случаят с турски ТИР, който малко преди 11 часа катастрофира на магистрала "Тракия", след като шофьорът получи масивен инфаркт и почина зад волана.

Според очевидци камионът първоначално се ударил в мантинелите, завъртял се е и е блокирал движението в лява и средна лента. Инцидентът е станал между 18-ия и 19-ия километър в посока София. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ само са констатирали смъртта на водача. Заради произшествието на магистралата се образува километрични опашки, а полицията пропускаш движението само през аварийната лента.

Заради продължаващите ремонти на тунелите "Ечемишка" и "Витиня" на магистрала "Хемус" движението става само в левите тръби, двупосочно, поради което и там се оформи колона от превозни средства. Полицията се опитва да регулира движението.

На Владя в посока Перники движението временно е в две ленти, за да се улеснят напускащите столицата превозни средства, но и там е натоварено. От КАТ съветват пътуващите в направление Преник-магистрала "Струма" да използват пътен възел Люлин.

Старши инспектор Николай Крушарски - "Пътна полиция" - СДВР: Днес са ангажирани целия състав на "Пътна полиция", тъй като е необходимо да се обезпечи безпрепятственото излизане извън София, както и се извършва отделно контрол в останалата част на пътния поток. Така че всички екипи сега са ангажирани за днешния и за утрешния ден. През почивните дни 2/3 от екипа на "Пътна полиция" ще бъде на работа. За празничните дни и часове, тогава сме предвидили и специализирани полицейски операции, при които ще се проверява дали водачите са употребили алкохол, наркотични вещества, съответно превишена скорост, непоставяне на обезопасителен колан, разговори по телефона по време а шофиране... и всички нарушения, които обхваща Законът за движение по пътищата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца боядисват яйца пред районната администрация на Студентски град
Деца боядисват яйца пред районната администрация на Студентски град
ГЕРБ и Обединените патриоти  представиха програмата си с хоризонт 2021 г.
ГЕРБ и Обединените патриоти представиха програмата си с хоризонт 2021 г.