НОВИНИ

150 камери следят за нарушители в Пловдив

150 камери, разположени в различни точки на Пловдив, следят денонощно за нарушители. Целта на видеонаблюдението, осъществявано от общината, е да противодейства на вандалските прояви и кражби. Новата система струва на общинския бюджет 95 хиляди лева. Плановете са в следващите години броят на камерите в града да се увеличава.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Галена Паскова
08:25, 19.10.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Сред наблюдаваните места са централната градска част, пешеходните зони, Гребната база, Старият град. 150-те камери се следят на живо от служителите на "Общинска охрана" на монитори в обновения оперативен център.

Иван Тотев - кмет на Община Пловдив: "Целта на Oбщина Пловдив е целия център, всички пешеходни пространства, които са и част от туристическите маршрути да бъдат обхванати, плюс на места, на които гражданите са заявили такова желание."

За гражданите обаче само камери не са достатъчни.

Светла: "Самите камери какво точно ще променят, защото реално трябва да има някакви наказания."

Според директора на полицията разширяването на видеонаблюдението в града ще даде и допълнителна информация на разследващите органи.

Старши комисар Атанас Илков- директор на ОД МВР-Пловдив: "Контролът, който ние ще осъществяваме ще бъде по-лесен, ще бъде онагледен с необходимите доказателства, така че това да го използваме и в процеса при доказване на неправомерните деяния."

Пловдивчани смятат, че засилен контрол трябва да има и в другите райони на града.

Катюша Дамянова: "Всичките тези, Столипиново, там до КАТ, който е другия квартал, там е нещо страшничко и мисля, че там трябва да наблегнат."

Намеренията на Общината са видеонаблюдението в следващите две години да се разширява и до 2019-а година, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, градът да разполага с най-малко 400 камери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таско Ерменков: Поели сме война с паралелната държава
Таско Ерменков: Поели сме война с паралелната държава
Архитект направи лого за Григор Димитров
Архитект направи лого за Григор Димитров