НОВИНИ

150 килограма канабис иззеха служители на РУ-Карнобат

Задържани са двама криминално проявени мъже, на които прокуратурата им е повдигнала обвинение.

150 килограма канабис иззеха служители карнобат
bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 04.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Огромно количество - близо 150 кг зелена листна канабисова маса, е иззета от служителите от Районно управление - Карнобат при претърсване на необитаван двор в източната част на карнобатското с. Раклица.

Там полицаите открили засадени 54 канабисови растения, достигнали височина до 3 метра. В имота, между редовете с растения, униформените забелязали и двама мъже - Г.А./29 г./ и К.М. /30 г./, криминално проявени.

В хода на процесуално - следствените действия са намерени и иззети и пособия за отглеждането на наркокултурата - маркучи, туба от препарат за растителна защита и други вещи, необходими за качественото обгрижване на засадените растения.

В рамките на образуваното по случая досъдебно производство разследващите са извършили допълнителен оглед, разпит на свидетели, някои от които и пред съдия. След доклад на материалите в прокуратурата, задържаните Г.А. и К.М. са привлечени като обвиняеми и с прокурорски постановления срокът на задържане им е удължен до 72 часа.

Работата по цялостно документиране на извършеното престъпление продължава от служители на Районно управление - Карнобат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП е подала сигнал за конфликт на интереси на шефката на СЗОК
БСП е подала сигнал за конфликт на интереси на шефката на СЗОК
Предвижда се дефицитът в бюджета на НЗОК да е около 134 милиона лева
Предвижда се дефицитът в бюджета на НЗОК да е около 134 милиона лева