НОВИНИ

16 души загинаха при катастрофата на автобуса с унгарски ученици

16 души загинаха в катастрофа в Северна Италия на автобус с унгарски ученици, които се връщали от екскурзия до Франция, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки италианската полиция. Оцелели са 39 души, 26 от тях са ранени, някои сериозно, 13 не са имали нужда от медицинска помощ.

bnt avatar logo
от БТА
09:57, 21.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Злополуката станала малко преди полунощ на изход на магистрала А4 край Верона. Автобусът се блъснал в подпорна колона на горно ниво на автострадата и се запалил. Ударът е бил толкова силен, че някои от пътниците излетели от колата, съобщи италианското радио РАИ. Не е ясно още каква е причината за катастрофата, в която не е било замесено друго превозно средство.

В автобуса са пътували унгарски гимназисти, на възраст от 15 до 17 години. Полицията съобщи, че от напълно изгорелия автобус са извадени 16 обгорели тела, а ранените са откарани в болници във Верона. Сред загинали може да е и шофьорът, който е французин.

Унгарското външно министерство съобщи, че според официалната информация с автобуса би трябвало да са пътували 54 души - ученици, придружаващи ги учители и родители, двама шофьори Възможно е обаче пътниците да са били повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мечкари в Плевен пречистват домовете от зли сили на Ивановден по стар стил
Мечкари в Плевен пречистват домовете от зли сили на Ивановден по стар стил
Няма недостиг на кадри в АГ болницата в Русе
Няма недостиг на кадри в АГ болницата в Русе