Разследват 16-годишен за умишлено убийство в град Казанлък. На 5 февруари в Районното управление на полицията е получено съобщение, че на втория етаж на жилищна сграда в Казанлък е намерено тялото на мъж, по което има видими травматични наранявания.

Казанлък

След извършване на оглед е започнато досъдебно производство за настъпила смърт на 59-годишния М.К., в резултат от нанесени му тежки, несъвместими с живота, телесни увреждания, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

След извършване на първоначалните неотложни действия по разследването и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от органите на МВР, още същата вечер е установен извършителят на деянието – 16-годишния К.К. Предвид непълнолетието на извършителя разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Днес К.К. е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.